BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sözleşmeliler ne zaman kadrolu olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yerel yönetimlerde sözleşmelilerin kadroya alınmasında bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili yasal düzenleme hazır. İnşallah bu yasama yılı içerisinde sorunu çözeceğiz'' dedi. Bakan Çelik, bir önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili bir vaadi olduğunu ve o dönemde 200 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya alındığını söyledi.

NE KADAR SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN VAR?

Çelik, şöyle devam etti: "Sözleşmeli dediğimiz zaman, şu anda bizim sistemimizde 156 bin sözleşmeli var. Bunlarla ilgili bazılarının sözleşmeli kalma talepleri de var. Bu boyutuyla da bir daha bu sözleşmelilik sistemimizi gözden geçirme imkanını elde etmiş olacağız. Ama vaadimiz olan yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunda bir sıkıntı yok."

YASAL DÜZENLEME NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bakan Çelik, "Yaygın bir şekilde sözleşmeli personel alımı veya personel sayısında bir artış söz konusu olduğu şeklinde bilgiler de ulaşıyor, duyumlar da var. Bunlar yanlış yaklaşımlar yani. Bu yasal düzenleme çıkacak" diye konuştu.