BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Sarıgül'den adaylık açıklaması

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacak mı?

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, büyükşehir adaylığı için "Ben adaylık yarışına girmem" diyor.

Sarıgül aday olacak mı olmayacak mı? Yerel seçimler öncesi kamuoyunun en çok merak ettiği soru bu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'yle sıkı bir pazarlığı girdiği iddiaları doğru mu? 

KONUŞMAK İÇİN ERKEN

Gözlerin çevrildiği isim Radikal gazetesinin internet sitesinin yazı işlerine konuştu. CHP'den resmi teklif gelmediğini söyleyen Sarıgül, "Yerel seçimlere daha 16 ay var, bunları konuşmak için çok erken" olduğu görüşünde.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, geçtiğimiz günlerde "Sayın Sarıgül ya da CHP'de olmayan başka arkadaşlarımız CHP' ye katılmak isterlerse, CHP'nin kucağı hepsini alacak kadar geniştir” diye konuşmuştu. Benzer açıklamalar bir süredir Kılıçdaroğlu tarafından dile getiriliyordu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, koltuk peşinde görüntüsü vermek istemiyor. Medyada çizilen bu imajdan rahatsızlığını da belli ediyor. Adaylık için görüşmelerinin olmadığını söyleyen Sarıgül, " Zaten Sarıgül tek kişilik bir oyun değil, Türkiye Değişim Hareketi’nde binlerce arkadaşımla beraber siyaset yapıyorum. Kararı TDH verecektir" sözleriyle CHP'ye arkasındaki tabanı hatırlatıyor.

SARIGLÜ İKTİDAR ARIYOR

Solda birleşmeye dikkat çeken Sarıgül, hedefleri yerel değil ulusal ölçekte çiziyor. Sarıgül sözlerine şöyle devam ediyor:

"Toplumca en sevilen kadroyu bulmak ve yeni projelerle gelmek lazım. CHP kâfi değil, TDH, demokratik sol, demokrasiye inanan binlerce insan bir arada olmalı. Sarıgül yıllardır siyasetin içinde ama parti 52 yıldır iktidarda değil. Sarıgül iktidar arıyor."

Yazının tamamı için