BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  DÜNYA

Sınırın ötesinde Kurtlar Vadisi alarmı!

Suriye'nin Atme kasabasında yaşayan halk Kurtlar Vadisi'ne özenen bir çetenin işkencelerine maruz kalıyor

Abone ol

İngiltere’de yayımlanan The Times gazetesi, kendilerine ‘Zaza Dayı’ gibi isimler takan mafya üyelerinin kamplarda yaşayan halka yapılan yardımları zorla aldığını ortaya çıkardı.

Suriye'nin Atme kasabasındaki çadır kamplarda yaşayan halk ‘Kurtlar Vadisi'ne özenen çetelerin korkusunu yaşıyor.

ÇETE ÜYESİ KAFAMA SİLAH DAYADI

Kampta yardım görevlisi olarak çalışan Abu Abdullah, “Burada 3 ayrı çete kampın kontrolü için rekabet halinde. Birbirlerini ve sivilleri öldürmeye başlamaları an meselesi. Daha dün bir çete üyesi silahını kafama dayadı” diye konuştu.

Özgür Suriye Ordusu'nda savaşan muhaliflerin kampa girerek çete üyelerini aradıkları, yakaladıklarında da dövdükleri belirtildi.

Times'a konuşan kaynaklar en büyük çetelerden birinin başında Kurtlar Vadisi'nde bir karakter olan ‘Zaza Dayı' lakaplı birinin bulunduğunu söyledi.

TERÖRİSTLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin en ünlü yan karakterlerinden biri olan Zaza Dayı, kaçakçılıkla geçinen bir çetenin reisi olarak biliniyor. Başına buyruk ve acımasız bir karakter olan Zaza Dayı’yı Ali Sürmeli canlandırmıştı. Zaza Dayı, dizinin geçtiğimiz kasım ayında yayımlanan bir bölümünde teröristler tarafından öldürülmüştü.