BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Katolik Kilisesi'nde Şeb-i Arus konseri

Adalar Belediyesi’nin organizasyonunda, Katolik San Pasifico Kilisesi’nde Şeb-i Arus konseri gerçekleşti.

Abone ol

Mevlana'nın anıldığı Şeb-i Arus haftasında gerçekleşen törenlerden biri de İstanbul Büyükada’da bulunan San Pasifico Kilisesi’nde düzenlendi.

Düzenlenen tören saat 17:00’da klasik müzik dinletisi ile başladı. Konsere Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Adalar İlçe Müftüsü Faruk Tut ve farklı dinlere mensup adalı vatandaş katıldı. Şeb-i Arus haftası kapsamında bu yıl 3. düzenlenen Şeb-i Arus konseri, farklı inançlara mensup vatandaşları bir araya getirdi. Klasik müzik dinletisinin ardından kilise duvarlarında bayan Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu (REVNAK)’ın seslendirdiği ilahiler yankılandı. Konsere gelen vatandaşlardan bazılarının ilahilere eşlik ederek duygulandıkları gözlendi.

Adalar Belediyesi Başkanı Farsakoğlu, Musevi, Müslüman, Hıristiyan dinlerine mensup bütün vatandaşlara ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Başkan Farsakoğlu, “Her ne dinden olursa olsun bu insanlar burada kardeşçe bir araya geliyor. Geçmişimizde de bu böyleymiş. Bunun yansımasını da burada görüyoruz. San Pasifico Kilise’sinin yöneticilerine bir takım etkinlikler yapabilir miyiz diye rica ettik. Onlar da bizi kırmadılar, kabul ettiler. Bizleri hoşgörü ile karşıladılar. Bugün de REVRAK isimli grubumuz burada konser verecek. Bu grup sadece kadınlardan oluşuyor ve tasavvuf müziği yapıyorlar. Latin Katolik Kilise’sinde Şeb-i Arus haftasına özel bir gösteri düzenleniyor.“ şeklinde konuştu.

MEVLANA EVRENSEL BİR DEĞER

Başkan Farsakoğlu, Mevlana’nın sadece İslam kültürüne ait olmadığını, evrensel bir değer olduğunu da vurgulayarak “Mevlana’nın farklı inançlara mensup olan insanlara değer veren ve onları eşit gören bir anlayışı var. Mevlana’nın ünlü bir sözü vardır. Ne olursan ol gel. İster putperest ol, ister bin kere tövbeni bozmuş ol. Yine de gel. İşte bu sözü aslında her şeyi anlatıyor. Bu nedenle insanlar farklı dinlere mensup olsalar bile yine beraber yaşamayı bilmeleri gerekir. Öte yandan bir kilise ortamında semazenleri izlemek, ilahileri dinlemek çok güzel duygular.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan konseri kilisede izlemeye gelen Şengül Betor isimli vatandaş, Adalarda çok farklı bir mozaik olduğunu belirtti. Betor, “Her kültürden, her dinden, her etnik kökenden muhtelif insanların birlikte oturduğu, havasını soluduğu değişik kültürlerin birleşmiş bir mozaiği Adalar. Bu yüzden Adalar’da bu tür etkinlikleri kilisede yapmak bir adet gibi oldu. Burada her dinden her kökenden insanın bir arada olması çok güzel bir duygu.“ sözlerini kullandı.