BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,81
ALTIN 2.430,27
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memura bireysel emeklilik müjdesi!

Sendikalar kanununun bir türlü çıkmamasından dolayı çıkan karmaşayı ortadan kalrıacak örnek bir anlaşma yapılacak.

Abone ol

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yapılacak olan ve yaklaşık 114 bin metal işçisini ilgilendiren bu anlaşma diğer işçiler için de örnek olacak. Çünkü MESS'in Türkiye'nin en çok üyesine sahip sendikalarından biri...

ZAM PAZARLIĞI YAPILACAK İŞÇİLER NERELERDE ÇALIŞIYOR?

Türk Metal'in zam pazarlığı yapacağı 114 bin işçi, Türkiye'nin önde gelen şirketleri olan Mercedes Benz Türk, Ford Otosan, Bosch, Karsan, Renault, BMC, Delphi, Hema, MAN Türkiye, Erdemir gibi yerlerde çalışıyor.

MEMURLARA BİREYSEL EMEKLİLİK MÜJDESİ!

MESS, bu yıl çok farklı bir istekle masaya oturacak. Sendika Türk Metal işçileri için bireysel emeklilik sistemi (BES) isteyecek. Böylece işveren normal zamlar dışında işçinin BES hesabına da ayrıca her ay 6 saatlik ücretleri tutarında prim katkısında bulunacak. Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak bunun BES için aylık 50 lira işveren katkısı anlamına geldiğini, devlet ve sendika desteğiyle bunun 100 liraya çıkaracaklarını bildirdi.

Memura da örnek olacak Türk Metal BES talebini işverene kabul ettirebilirse sendikalı 600 bin işçinin yanı sıra toplu sözleşmede işçileri örnek alan milyonlarca memur için de bireysel emeklilik fırsatı ortaya çıkacak.