BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'tan Devlet Bahçeli'ye destek!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle tartışmaya giren Necdet Özel'e yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki polemiğe değinen Demirtaş, şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı'nın bir siyasi parti liderine yanıt vermesi doğru değil. Cumhurbaşkanı, 'Benim Genelkurmay Başkanım' diyor, oradan aldığı özgüven patlamasından olabilir. Devlet memurunun böylesi yanıtı doğru değil. Doğruları halkla paylaşırsanız halk buna tepki göstermez ama bu hükümet uzun süredir yalanlarla ilerliyor."

İŞTE DEMİRTAŞ'IN O SÖZLERİ...



NECDET ÖZEL, BAHÇELİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, önceki akşam saatlerinde bir açıklama yaparak Devlet Bahçeli'nin eleştirilerine şöyle yanıt vermişti:

“24 Şubat 2015 tarihinde, MHP Genel Başkanı’nın, partisinin TBMM’deki Grup Toplantısında şahsıma yönelik olarak sarf ettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlereyakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır Yüce Türk Milletine ve onun Milli Ordusuna hizmet etmiş bir kişi olarak benim vatan-millet-bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve Yüce Türk Milletinin takdirlerine sunuyorum.”