BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  GÜNCEL

İngiltere THY yönetimini terletecek!

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, THY uçağı ile İstanbul üzerinden Suriye'ye giden 3 İngiliz kız ile ilgili soruları yanıtlayacak.

Abone ol

Guardian gazetesinde yer alan bir habere göre Türk Hava Yolları, Suriye'ye gitmek için THY uçağı ile İstanbul'a giden üç Londralı kız öğrencinin ardından, İngiltere Avam Kamarası'nın sorularını yanıtlayacak.

10 Mart'ta Türkiye'nin İngiltere büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile beraber, Avam Kamarası tarafından seçilen bir komisyonla buluşacak olan THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, Türkiye'yi Suriye'ye geçmek için bir rota olarak kullanan gençlerle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Komitenin başkanı Keith Vaz, en az dört kızın THY ile uçarak IŞİD'e katıldığını söylüyor.

Geçen hafta salı günü üçü de Londra'da Bethnal Green isimli okuldan arkadaş olan 15 ve 16 yaşlarındaki kızlar, Gatwick Havalanından İstanbul'a giden THY uçağına binmişti. Kızların hali hazırda Suriye'ye geçtiği sanılıyor.

Bu ve geçmişte yaşanan benzer olaylardan sonra THY beraberinde bir yetişkinle uçmayan genç yolcular için cihatçı gruplara katılam riskine karşı gereken kontrolleri yapmamakla suçlanmıştı.