BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pervarili gençler üniversiteli oluyor

Siirt'in Pervari Lisesi Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üniversiteli Gençlik Yetişiyor Projesi" kapsamında gençler dersane hizmetine kavuştu.

Abone ol

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen SODES kapsamında, Siirt'in Pervari Lisesi Müdürlüğü tarafından yürütülen "Üniversiteli Gençlik Yetişiyor Projesi" kapsamında gençler dersane hizmetine kavuştu.

Pervari Lisesi öğrencileri ve mezun gençlerden toplam 120 öğrenci proje kapsamında dersaneden faydalanma imkanı buldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Pervari Kaymakamı Fırat Çelik, "İlçemizde özel dershane bulunmamaktadır. İlçemizin il merkezine uzak olması, öğrencilerimizin uzun yoldan olumsuz etkilenmeleri sebebiyle, öğrencilerimize, üniversite sınavlarına hazırlamada gerekli kolaylığı sağlamak, onları daha modern şartlarda YGS-LYS gibi daha zor maratona hazırlamak, istenilen hedefe ulaştırmak ve aynı zamanda, zamandan ve efordan tasarruf yapmak için, üniversiteye hazırlık hizmeti, lokal bir yapıya dönüştürüldü. Proje sayesinde, dersane öğretmenleri hafta sonları ilçe merkezindeki 120 öğrencimize dershane hizmeti vermektedirler. Yine bu proje sayesinde dersane hizmetinin verildiği Pervari Lisesi hizmet binasındaki tüm derslikleri projeksiyon, bilgisayar, beyaz tahta, perde, masa ve dolaplarla donatıldı. Böylece öğrencilerimizin modern bir ortamda ders almaları sağlandı" dedi.

Proje Koordinatörü Pervari Lisesi Müdürü M.Sıddık Çakan ise, "Lisemiz bünyesinde yürüttüğümüz, Üniversiteli Gençlik Yetişiyor Projesi, meyvesini vermeye başladı. YGS sınavına giren öğrencilerimiz yüzde 75 oranında başarı sağladılar" diye konuşu.