BIST 10.263
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.410,49
HABER /  GÜNCEL

Yağmur gidiyor sıcaklık artıyor

Haziran ayının ortasında başlayan sağanak yağışlar yurda veda ediyor... Peki ama ne zaman? İşte bölge bölge hava durumu...

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz bölgesinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı, güneydoğu bölgelerimiz ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kastamonu, Karabük, Çankırı, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi, Dolu vb.) tedbirli olunması gerkemektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu ile iç kesimleri çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta ile Mersin'in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı ile kuzeyi parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevreleri parçalı bulutlu geçecek.