BIST 10.627
DOLAR 32,18
EURO 34,91
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çeşme'de Festival coşkusu

Çeşme 21. Deniz Şenlikleri Festivali ve Uluslararası Şarkı Yarışması, düzenlenen coşkulu törenle başladı.

Abone ol

Festivalin ilk gününde Elidor tarafından Ayayorgi koyunda sunulan defile göz kamaştırdı.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen ve amacı, Çeşme'yi dünyaya tanıtmak olan festivalin açılışı, kortej yürüyüşle başladı. Dev bir Türk bayrağının da açıldığı renkli korteje, 7'den 70'e çok sayıda vatandaş, turistler ve yabancı ülkelerin yarışmacı sanatçıları katıldı. Çeşme Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından yapılan törene, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Festival Tertip Komitesi Başkanı Erol Yaraş ve yetkililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın
okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Aydın Gençlik Merkezi üyelerinin halk oyunu gösterisinin ardından Ayayorgi koyundaki davete ve defileye geçildi. Elidor tarafından organize edilen defilede çok sayıda ünlü manken katıldı. Mankenler arasında dünya evine dün giren Özge Ulusoy da yer aldı.

Dört gün sürecek festivalin ikinci gününde Volkan Konak sahne alacak. Cumartesi günkü Uluslararası Şarkı Yarışması'nın finalinde Türkiye'yi ünlü sanatçı Aydilge temsil edecek. 14 ülkenin şarkıcısı kıyasıya bir rekabet yaşayacak. Festivalin final gecesinde, Sertab Erener, Bonni Tyler, Soner Sarıkabadayı, Murat Boz ve Mustafa Ceceli de konser verecek.