BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevre müdürleri Arnavutköy'de buluştu

Arnavutköy, Marmara Belediyeler Birliği’nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürleri ile Temizlik İşleri Müdürleri'nin katıldığı toplantıya ev sahipliği yaptı.

Abone ol

Küreselleşen dünyada çevre kirliliği ile ilgili sorunlar, öncelikli ele alınması gereken, acil çözüm yolları bulunmaya çalışan ortak bir sorun.

Sanayi atıkları, bu atıkların imhası ve saklanması, atık maddelerin ayrıştırması ve geri dönüşüm çalışmaları çevreye duyarlı ülkelerin öncelikli gündem maddelerini oluşturuyor. Yerel yönetimler bu konuda halkın dikkatini ve desteğini çekecek projelerle çözüm yolları arıyor.

Çevre Birimlerinin Yetkileri Arttırılmalı

Marmara Belediyeler Birliği çevre sorunlarını masaya yatırmak üzere Arnavutköy Belediyesi’nce düzenlenen yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürleriyle Temizlik İşleri Müdürlerinin de katıldığı toplantıda, yerel yönetimlerin çevre konusundaki yetki sorunları, atık maddelerin ayrıştırılması ve bu maddelerin geri dönüşümünün sağlanması konularında çözüm önerileri sunuldu. Ev sahibi Arnavutköy Belediyesi’nin Başkan Yardımcıları Turgut Baran ve Melik Genç’in de katıldığı toplantıda, çevre ve temizlik birimlerine gereken desteğin sağlanması gerekliliğinin altı çizildi.

Çevre Bilinci Eğitimi Verilmeli

Özellikle yaz aylarında piknik alanlarının ciddi bir kirlenme yaşadığı, bu alanların kontrolünün daha sık yapılması gerektiği belirtilen konuşmalarda, çevre bilincinin eğitimle sağlanabileceği noktasında birleşildi. Doğada yok edilmesi uzun yıllar alan pet şişe gibi ambalajların depozito yöntemiyle geri iadesinin sağlanması, gelişmiş ülkelerdeki ambalajlama tekniklerinin de incelenip uygulamaya geçilmesinin şart olduğu ifade edildi. Pratik çözüm yöntemlerinin yerel yönetimler tarafından uygulandığı ancak bürokraside ve kanunda daha etkin çözümler üretilmesinin de gerekliliği vurgulandı. Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi Direktörü AynurAcar tarafından yönetilen toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantı sonunda bir sonraki buluşmanın Ataşehir’de yapılması kararı alındı ve toplu fotoğraf çekimine geçildi. Arnavutköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Ataşehir, Başakşehir, Bayrampaşa, Çatalca, Esenyurt, Eyüp, Kağıthane, Küçükçekmece, Sancaktepe, Şişli, Tuzla, Zeytinburnu ve Çekmeköy ilçelerinden çevre ve temizlik müdürlerinin yanı sıra uzman personel de katıldı.