BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,79
HABER /  GÜNCEL

Bir gecede 7 araç yaktılar

Terör örgütü yandaşları İstanbul sokaklarını gece ateşe verdi. Otomobiller alev alev yandı.

Abone ol

Terör örgütü yandaşları, Kağıthane ve Beyoğlu ilçelerinde gece geç saatlerde park halindeki 7 otomobili kundakladı.

İlk kundaklama, saat 02.30 sıralarında Kağıthane, Seyrantepe Çetin Sokak ile Güvercin Sokak'ın kesiştiği noktada meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre, motorsikletle gelen kimliği belirsiz 2 kişi, sokak üzerinde park halinde bulunan 3 otomobili molotofkokteyli atarak ateşe verdi.

Duyulan ses üzerine sokağa çıkan mahalle sakinleri, otomobillerin yandığını gördü. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobillerdeki yangın, itfaiye ve vatandaşların müdahalesiyle
söndürüldü. Otomobillerde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Polis ekipleri, eşkali alınan ve 2 kişi olduğu tespit edilen kundakçıları yakalamak için ilçede geniş çaplı çalışma başlattı.

İkinci olay, saat 04.00 sıralarında Beyoğlu Örnektepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi Pazariçi Sokak'ta meydana geldi. Aynı yöntemle motosikletle gelen örgüt yandaşları, sokak üzerinde park halinde olan 4 hususi otomobile benzin dökerek kundakladı. Gürültü üzerine sokağa dökülen mahalle sakinleri, durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Alev alev yanan otomobilleri södürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kundaklanan araçları güçlükle söndürebildi. Vatandaşların da yardımıyla güçlükle söndürülen otomobiller kullanılamaz hale geldi.

Yangın sonrası inceleme yapan polis ekipleri, olay yeri yakınında pet şişe içinde bir miktar benzin buldu. Görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda bölgede çalışma başlatan güvenlik güçleri, olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen Selim K.(22) ile Burhan Ç.'yi(19) olayda kullanılan malzemeler ile birlikte motosikletleri ile birlikte yakaladı. Yakalanan zanlılar, sorgulanmak üzer Çağlayan Polis Merkezi'ne sevk edildi. Şüphelilerin polisteki sorgusu sürüyor.