BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.439,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Patatesler tarlada kaldı çürüdü

Patatesin kilosunun 20 kuruşa kadar indiğini iddia eden üreticiler, başbakan ve hükümetten yardım istediler.

Abone ol

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki patates üreticileri, haziran ayında gelen aşırı yağışlar ve patates fiyatlarının düşük olması sebebiyle patateslerinin tarlada çürüdüğünü söylediler.

Haziran ayında yağan bol yağış yüzünden patateslerin çürüdüğünü ifade eden üreticiler; "Oy vakti tüm adaylar burada. Şimdi niye gelmiyorlar? Bütün patateslerimiz çürüdü. Yandık. Boğazımıza kadar borçtayız.

Devletimizden yardım istiyoruz. Tarım kredi borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz. Çok az harçlık ile adam çalışıyor. Ekmek paralarını zor çıkarıyorlar. Biz de ürünü elden çıkaramıyoruz. Patatesler beklemekten hastalık kaptı. Bir kısmı aşırı yağış yüzünden kelekleşti" dediler.

Ödemiş'in patatesi ile meşhur olduğunu belirten üreticiler, herkesin aynı ürünü ekmesi ve fazla patatesin olmasından ötürü fiyatların aşağı indiğini iddia ettiler. Arabulucuların daha çok kazandığını ifade eden üreticiler; "Çoluk çocuk tarlada çalışıyoruz.

Zaten kazandığımız para düşük. Bir de mazot ile çalıştırıp iş yaparsak zararımız artacak. Patates cipsi fabrikalarına ucuz fiyata gidiyor patateslerimiz. Ürünlerimizin değeri bilinmiyor. Süt fiyatları da geriledi.

Ucuza alıyorlar bizden ama pahalıya gidiyor. Elektrik borcumuz var ödeyemiyoruz. İthal et dediler. Kendi hayvanlarımızı 14 bin Türk Lirası'na satarken şimdi 10 bin Türk Lirası'na alan yok. Herkes korkuyor" dediyerek isyan ettiler.