BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisalı Sarıgülcüler AK Parti'ye geçti

Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) Manisa'daki 750'den fazla üyesi, düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı.

Abone ol

AK Parti il binasında düzenlenen törene İl Başkanı Abdurrahim Arslan, İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın, yönetim kurulu üyeleri ile TDH'den ayrılmış gençler katıldı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, TDH'den ve diğer siyasi partilerden AK Parti'ye katılımların devam edeceğine dikkat çekerek, "Her geçen gün büyük katılımlar yapan AK Parti uzun yıllar daha iktidarda kalacak demektir.

Bugün toplam 750 arkadaşımız AK Parti'ye katıldı. Bu kişilerin çoğu Sarıgül'ün kurduğu ve bugüne kadar getirdiği Türkiye Değişim Hareketi'nin üyeleridir. Çünkü bu arkadaşlarımız özgürlüklerine düşkün arkadaşlarımız.

Değişim hareketinde değişim olmadığını görüp bunun AK Parti'de olduğuna inandılar ve partimize katıldılar. Bu katılımlar ile şunu tescil ediyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da değişimin adresi AK Parti'dir. Manisa'da 65 bini aşkın üyemiz var. Türkiye'de ise üye sayımız 4 milyon civarındadır. Bu yıl sonunda Manisa'da 100 bini, Türkiye genelinde ise 5 milyonu bulacaktır'' dedi.

Arslan konuşmasının devamında Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi. Arslan, "Türkiye'nin gündeminde bir anayasa değişikliği var. Anayasa değişikliği paketi konusunda Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Anayasa Mahkemesi'nin sadece şekilden inceleme hakkı varken esasa girmesini doğru bulmuyoruz.

Bunu bir kere belirtelim. Sonuçta daha bu kanunlaşmamış bir metindi, düz bir metindi, bunu da incelemesi doğru değildi. İşin sevindirici tarafı Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı değişikliğin işin özünü çok fazla değiştirmemesidir.

Artık olan olmuştur. Bundan sonra refarandumun yolu görünmüştür. Artık bundan sonra 12 Eylül'ü engelleyebilecek hiçbir güç kalmadı. 12 Eylül'de millet yine sandığa gidecek.

Yine iradesini koyacaktır. Bu değişikliği Anayasa Mahkemesi'ne götürenler, bunu geçmesin diye bin bir türlü oyunlar oynayanlar sandığa gitti mi geçer diye korkuyorlardı. Bu paket sandığa gitti mi geçer. İnanıyoruz ki 12 Eylül'de en az yüzde 65 'evet' oyu ile geçecek. Ama fazla olacağına da inancımız var.

Artık korkunun ecele faydası yok. Daha fazla demokrasi ve özgürlükten kimseye zarar gelmeyeceğini bilin. Ama buna karşı çıkan ana muhalefet partisi temsilcileri düşünüyor ki daha fazla özgürlüğün solunduğu bir ortamda AK Parti'yi yenmek mümkün değil. Sadece korktukları bu'' diye konuştu.

"SARIGÜL UMUT TACİRLİĞİ YAPTI"

AK Parti'ye üye olan TDH Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Altay, "Genel başkan sıfatında bulunan Mustafa Sarıgül'ün yapmış olduğu umut tacirliği hareketinden 3 ay önce yollarımızı ayırdık.

Farklı siyasi partiler ile de dirsek temasımız olmasına rağmen, AK Parti bize çok yakın geldiği için bugün buradayız. AK Parti'de büyük işler yapacağımıza inanıyoruz'' dedi. TDH Manisa Merkez İlçe 2. Başkanı İbrahim Sagun ise yaptığı konuşmasında, güvenecekleri parti kalmadığı için AK Parti'ye geçiş yaptıklarını dile getirdi.

Sagun, "TDH'nin kuruluşundan bu zamana kadar bin 100 kişiyle bu harekete hizmet ettik. Ancak Sarıgül'ün Türkiye'nin üzerinde oynamış olduğu entrikalar gün yüzüne çıkmıştır. CHP'nin yapmış olduğu milleti aldatmaca politikaları ile Anadolu halkının kandırmakla beraber, 'Kemal'in biri gitti. Biri geldi' demekle neyi kast ediyorlar anlamış değiliz hala.

Milleti kandırıp Türk bayrağıyla sokaklarda 'Memleket elden gidiyor' demekle bir yere varamayacaklar. Kendilerine güveniyor iseler kendi bayrakları ile sokaklara çıksınlar. Bunların yapmış olduğu hareketler Türkiye'yi derinden etkilediği için en doğru kararı vererek terrcihimizi AK Parti teşkilatından yana kullandık'' diye konuştu. Sagun, "12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu vermek için buraya geldik'' diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından TDH Manisa Merkez İlçe 2. Başkanı İbrahim Sagun'un parti rozetini AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, TDH Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Mesut Altay'ın parti rozetini ise İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış taktı.

Partiye katılan diğer TDH'li gençlerin rozetlerini de İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın ve diğer yönetim kurulu üyeleri taktılar. Törende ayrıca Manisa merkez İshak Çelebi Mahallesi Muhtarı İshan Oyit ile Kocatepe Mahallesi Muhtarı İsmail Aşkın'a da AK Parti rozetleri takıldı.