BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Resmi araçta PKK pankartı

PKK'lının cenazesini taşıyan resmi cenaze aracına asılan yasa dışı pankart dikkat çekti.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Bağdere Karakolu'na 21 Haziran günü düzenlenen terörist saldırıda ölü ele geçirilen terörist Rıza Güven(26), memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Gece geç saatlerde Adıyaman'a getirilerek 82. Yıl Devlet Hastanesi morguna kaldırılan PKK'lı Rıza Güven'in cenazesi sabahın erken saatlerinde yakınları tarafından morgdan alındı. PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan grup daha sonra cenazeyi resmi cenaze aracına taşıdı.

PKK'lı Güven'in tabutunu taşıyan cenaze aracının önüne yasa dışı pankart asılırken, cenaze aracının sireni bir an olsun susmadı. Arkadan yürüyerek gelen BDP'li yöneticiler ve PKK'lı Güven'in yakınlarına
eskortluk eden cenaze aracı zaman zaman da cenaze sahiplerinin sözüne itimat ederek ters yöne girdi. Ters şeride giren cenaze aracı karşı yönden gelen araçları bekletmek zorunda kaldı.

PKK'lı Güven'in cenazesi ilk olarak Azikan Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önüne getirildi. Burada kısa süren karşılamanın ardından cenaze aracı konvoy eşliğinde Zeynel Abidin türbesine götürüldü.

PKK'lı şahsın yakınları, BDP il yöneticileri ve bazı sivil toplun örgütü temsilcilerinin de katıldığı cenaze defin işlemlerinin ardından, PKK'lı Güven'in ağabeyi Derviş Güven, "artık kan akmasın" diye bağırdı.