BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Didim'de 'Beyaz İnci' denetimleri

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanan 'Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı' projesi kapsamında Didim’deki aday işletmelere denetimleri yapıldı.

Abone ol

5 Restaurant ve 1 Otel’de gerçekleştirilen denetimlere Aydın İl Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisleri Zeliha Ünlü, Çiğdem Günaydın, Nurcan Önoğul, Didim Belediyesi Gıda Mühendisi Şencan Efeyurtlu ,Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ile Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver katıldı.

Daha önce Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı almak için müracaatta bulunan işletmelerin mutfakları denetimden geçirildi.

Denetlemelere katılan Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, “Bugün sadece 7 işletme denetlendi fakat müracaat eden işletme sayısı 24. Önümüzdeki günlerde o işletmelerinde denetlenmesi yapılacak.

Beyaz İnci, Bayrağı ve Beratı almak için müracaat eden işletme sayısının fazlalığı bizleri mutlu etti. Mutfağının hijyenik şartlarına güvenen ve bunu belgeleyen işletmeler Didim Turizminin de yüz akı olacaktır.

Bu tür projeler ve kampanyalar, hem özendirici olmakta hem de işletmeler arasında rekabetin fiyatta değil kalitede olması gerektiğini ortaya koymaktadır.

İşyerine bu bayrağı asabilen be bu beratı alabilen işletme sahiplerinin müşteri sayısında gözle görülür artışlar olacaktır. Bu vesile ile diğer işletmelerimizin de müracaatlarını bekliyor, denetlenen işletme sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan denetimler sonucunda Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı almaya hak kazanan işletmelerin daha sonra açıklanacağı ve belgeleri de yapılacak bir törenle işletmelere verileceği bildirildi.

Ayrıca eksiklikleri tespit edilen işletmelerin, eksikliklerini tamamladıktan sonra tekrar müracaat edebilecekleri ve yapılacak denetlemeler sonucunda uygun görülmeleri halinde bayraklarını alabilecekleri öğrenildi.