BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pakizeden 2. firar girişimi

İki ay önce kaybolan piton yılanı 'Pakize' bulundu ancak bugün yine yetkilileri korkuttu.

Abone ol

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki barınağından Haziran ayında kaybolan ve bugün, bulunması dolayısıyla basın toplantısı yapılan piton yılanı ''Pakize'' yine kayboldu, 1 saatlik aramanın ardından tekrar bulundu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in basın açıklamasının ardından, basın mensuplarına havalandırma borusunda uyuyan piton gösterildi.

Daha sonra gazeteciler, dışarı çıkarıldı. Ancak bu sırada, yılanın uyuşturulmadığı için tekrar kaçtığı bildirildi. Görevliler, yaklaşık 1 saat, çatılar dahil bir çok yerde arama yaptı. Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu kalabalık vatandaş grubunun izlediği arama çalışması sonucunda piton yılanı tekrar bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, ''Pakize''nin kaybolma süreciyle ilgili basın mensuplarına şu bilgileri vermişti: ''Kaybolma olayından sonra çiftlik günlerce termal kameralarla tarandı. Ama bulunamadı. Bu sabah, bakımının yapıldığı yerin havalandırma boşluğunda borunun üzerinde uyurken bulundu. Yılan, 2 aydır orada uyuyormuş. Bu yılanlar 10-12 ay aç kalabiliyorlar ama ayda bir, iki ayda bir deri değiştiriyorlar. Dökülen derileri boşluklardan yere düşmüş bakıcılar onu görüp havalandırma boşluğunda yılanı bulmuşlar.'' Eker, ''Bu piton, kaybolan piton mu?'' şeklindeki soruya, ''O piton, o piton'' diye cevap verdi.