BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Kaş yangını kontrol altında

Kaş'taki orman yangını güney yönlerinde açılan karşı ateşle kısmen kontrol altına alındı.

Abone ol

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyünün kuzeyindeki Kıbrıs Deresi kanyonunda yedi gün önce başlayan orman yangını, kanyonun kuzey ve güney yönlerinde açılan karşı ateşle kısmen kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, yangını kanyon içinde tutmayı başardıklarını söyleyerek, ''şu an için korkulacak herhangi bir şey yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz. Kanyonun 'ucu açık' olarak tabir ettiğimiz kuzey ve güney cephesine karşı ateş yakmak suretiyle hatlarımızı açtık. Şu an yangın kontrol altına alındı. Çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Yangının genişleme eğilimi gösterebileceği kuzey ve güney yönlerinde karşı ateş yakılarak yangının kontrol altına alınması şöyle oldu:

Ekipler, rüzgarın arkadan esmesine dikkat ederek yangın bölgesine 300-500 metre uzaklıkta kontrollü olarak ateş yaktı 

Kontrol altındaki ateş, yangın bölgesine doğru ilerleyip karşı taraftaki alevlerle buluştu. Böylece, artık yanacak ağaç kalmamış geniş bir hat açılmış oldu. Bu sayede alevlerin daha da genişlemesinin önüne geçildi. Kanyonun doğu ve batı yönlerinde ise onlarca iş makinesi ve orman işçisi gece-gündüz çalışarak, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda 30-35 metre genişliğinde bir hat açtı. Ağaçlardan ve yanabilecek ot, çalı gibi bitkilerden temizlenen hat, yangının bu hatta kadar ulaşması halinde, daha da ileri geçmesini engelleyecek şekilde kontrol altında tutuluyor.