BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.540,21
HABER /  POLİTİKA

Sezerden memurlara ziyaret

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Memur sendikalarına ziyarette bulundu.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kamu çalışanlarının devam eden toplu görüşme sürecinin sonunda ''Hükümet'in memurun sesini dinlemek zorunda kalacağını'' söyledi. Sezer, Memur-Sen ve Kamu-Sen'in Ankara'daki toplu sözleşme takip merkezlerini ziyaret etti.

İlk olarak Memur-Sen'in Sıhhiye'deki takip merkezini ziyaret eden Sezer, hükümetin memurların beklediklerini vermek konusunda istekli olmadığını ve görüşme masasına kabul edilemez tekliflerle geldiğini söyledi.

Konfederasyonların sağduyu ve kararlılıkla sonuna kadar toplu görüşme sürecini devam ettirmeleri gerektiğini kaydeden Sezer, DSP'nin de desteğini sürdüreceğini belirtti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da görüşmelerin devam ettiğini hatırlatarak, ''İnşallah bugün ve salı günü yapılacak görüşmelerde, memurlarımıza müjdeli haberler verebilecek bir gelişme sağlanacaktır'' dedi. Memur-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da KESK'in toplu görüşme masasından çekilme kararıyla ilgili olarak, ''Kendi tercihleri. Ana biz mutabakat metni imzalansa da imzalanmasa da sonuna kadar masada kalarak 2 milyon kamu çalışanının hakkını sonuna kadar savunacağız'' diye konuştu.

KAMU-SEN'E ZİYARET

Sezer, Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkındaki Toplu Görüşme Takip Çadırını ziyareti sırasında da gelinen noktadan çalışanlar adına memnun olmadığını belirtti. Hükümetin ''Memurlara uzak bir tavır sergilediğini ve hayalindeki enflasyon rakamlarını dikkate alarak yüzde 4 oranında zam önerdiğini'' ifade eden Sezer, bunun kabul edilemez bir rakam olduğunu söyledi. Zeki Sezer, memur konfederasyonlarına güvendiğini ve bu süreçten başarıyla, memurların hak ettiği bir sonuçla çıkılacağına inandığını kaydederek, ''Hükümet memurun sesini dinlemek durumunda kalacaktır'' dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da hedeflerinin grevli toplu sözleşme hakkını elde etmek olduğunu söyledi. Hükümetin zam önerisinin kabul edilemez olduğunu ve ''hakaret'' olarak değerlendirdiklerini kaydeden Akyıldız, görüşmelerin devam ettiğini, masaya daha gerçekçi, yeni bir rakamla gelineceğini umut ettiklerini belirtti. Akyıldız, kararlılıklarını hissettirmek için yarın Sıhhiye'de büyük bir miting gerçekleştireceklerini ifade ederek, ''Umarım siyasi irade bunu gerektiği gibi değerlendirir'' dedi.