BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.532,10
HABER /  DÜNYA

Murat Kurnaz Bremende

Guantanamo'da serbest bırakılan Murat Kurnaz Bremen'de annesinin yanına gitti.

Abone ol

Terör zanlısı olarak ABD'nin Küba'daki Guantanamo üssünde 4 yıldır tutulduktan sonra serbest bırakılan Murat Kurnaz'ın Bremen'de annesinin yanında olduğu bildirildi. Almanya'nın Rheinland Pfalz eyaletindeki Ramstein Amerikan Hava Üssüne getirilerek serbest bırakılan Kurnaz'ın, bu sabah erken saatlerde avukatı Bernhard Docke tarafından Bremen'de annesinin evine getirildiği belirtildi.

Docke, bugün düzenleyeceği basın toplantısına Kurnaz'ın katılmayacağını belirterek, "Kurnaz, ilk önce doktorlar tarafından muayene edilecek. Kamuoyunun önüne daha önce çıkmayacak" dedi. Müvekkillinin zaman ihtiyacı olduğunu söyleyen Docke, "Bir işkence hapishanesinden özgürlüğe bir anda geçen Kurnaz'ın bunu hazmetmek için zamana ihtiyacı var" diye konuştu.

Uluslararası insan hakları örgütlerine ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Kurnaz'ın serbest bırakılması için harcadıkları çabalardan dolayı teşekkür eden Docke, Merkel'den önce iktidarda olan SPD (Sosyal Demokrat Parti) ve Yeşiller koalisyon hükümetini ise gerekli çabayı göstermedikleri gerçeksiyle eleştirdi.

Docke, Bremen eyalet hükümetini de bu konuyu görmemezlikten gelmek ve pasif davranmakla suçladı. Murat Kurnaz, 11 Eylül olaylarından sonra Pakistan'da tutuklanmış ve 2002 yılında Guantanamo üssüne konulmuştu.