BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternette Bidolu rezaleti

İnternet'te e-ticaret yapan Bidolu.com sitesiyle ilgili İnternethaber'e şikayet mektupları yağıyor.

Abone ol

Kitap alışverişlerimi hep internetteki sitelerden yaparım. Sayısını hatırlamadığım kadar çok kez sipariş verdim bu şekilde ve hiç problemsiz siparişlerimi temin ettim. Bunun verdiği cesaretle ilk kez elektronik bir mamül siparişi verdim, bin pişman oldum.

Www.bidolu.com internet sitesinden alışveriş yapma gafletinde bulundum. DVD-Rom siparişimin bedelini kredi kartımdan kestiler fakat 10 gün sonra malı tedarik edemediklerini ifade eden bir mesaj attılar bana. Ben de siparişimin iptal edilmesini ve paramın iade edilmesini talep ettim. Onlar da siparişin iptal edildiğini ve paramın 7 iş günü içinde bana iade edileceğini bildirdiler. Fakat bir aydan fazla bir süredir halen param iade edilmedi. Ben, almadığım bir malın ücretini ödemek zorunda kaldım. İşin kötüsü şirket artık maillerime cevap vermiyor, sitede verilen 0212 323 70 30 nolu Call Center telefonu da hiçbir zaman cevap vermiyor. Yani tam bir sahtekarlık örneği yaşanıyor. Sanal ortamda alışveriş yaptığım için benim gidip kapısını çalacağım bir şirket yok. Mail atıyorum, cevap verilmiyor. Sitede verilen telefon numaraları da işlevsiz. Yani hiçbir şekilde karşımda bir merci, muhatap yok.





İnternet, tüm dünyada giderek yaygınlaşır ve hayatın vazgeçilmez unsuru haline gelirken Türkiye'de herhalde tam tersi olacak. En azından ben, bir daha internetten alışveriş yapmamaya karar verdim. Daha zahmetli ve pahalı da olsa artık eski usulde, klasik şekilde, bildiğimiz dükkkanlardan alışveriş yapacağım.





Paramı gaspeden site ise aynı hızla milleti kucağına çekmek için çalışmaya devam ediyor. Başkalarının da zarar görmemesi için bu durumun teşhir edilmesini arz ederim.





Saygılarımla...









Mehmet Emin Arvas


Tel: 212 454 39 31 / 0505 656 69 33


Emin.arvas@iha.com.tr

****************

Bidolu.com İade İşlemini Yapmıyor! zkose [18 Nisan 2006, 09:00]
02.03.2006 tarihinde cep telefonu siparişimi bidolu göndermedi. Daha sonra siparişimi iptal etmeme rağmen para iadesini yapmadı. Müşteri Hizmetleri sürekli meşgul defalarca mail attım cevap veren yok.’

*****************

Bidolu.com Faturasız Mal Satıyor cappas [12 Nisan 2006, 09:00]

698115 ürün kodu ile bidolu.com’dan Harley-Davidson Nikki Süet Çizme I Sütlü Kahve ayakkabıyı aldım. Kargo eve geldiğinde, ne kargo elamanı bana fatura verdi nede kutunun içinden fatura çıktı.

bidolu.com’a mail atmama rağmen cevap vermediler. bidolu com.a şikâyetimin takip numarası:458034 tür. Daha öncede bidolu.com’dan bu şekilde mal sattıklarına dair bir mail gelmişti. Şimdi kendim bizzat şahit oldum. Mali açıdan da bunun cezasının olduğunu biliyorum. Umarım bu sorun çözülür. Faturamın gönderilmesini istiyorum.’

*****************

Bidolu.com Siparişimi Teslim Edemedi! hakanbeker [05 Nisan 2006, 09:00]
bidolu.com internet sitesinden 07 Ocak 2006 tarihinde 21687653 nolu siparişim UPS kargo ile teslim edilmedi. Kargo yetkilileri 3 defa geldiklerini(!) fakat adreste kimse olmadığı için ürünü geri iade ettiklerini söylediler.

Fakat kapıya gelip de bulamadıklarına dair hiçbir pusula konulmamıştı. Buna rağmen bu siparişin bedeli taksitli olarak hala kredi kartından kesilmektedir. bidolu yetkililerine hiçbir şekilde telefon ile ve e-mail ile ulaşamamaktayım. Lütfen yardımcı olunuz.%

***********************

Bidolu Arızalı Ürünü Daha Da Bozup Geri Gönderdiler dertli43 [16 Şubat 2006, 13:56]

Arkadaşlar 1 ay önce bidolu dan dijital fotoğraf makinası aldım ama cihazdan bilgisayara dosyaları birtürlü aktaramadım. bidoluya mail atıp bozuk olduğunu yazdım . Gönderin bakalım dediler, Gönderdim. Keşke göndermeseydim .

Cihaz 3 hafta bekledikten sonra içinde "bozuksa servise gönder, bana ne" manasını taşıyan fatura benzeri bir kağıt çıktı. Cihazı incelediğimde sorunun giderilmediği ve hatta daha da bozulup! Geri gönderildiğini gördüm. Üstelik bu rezil arkadaşlar fotoğraflarını çekip kaydetmişler makinaya. bidolu "hayır kardeşim ben sana tamir edip gönderdim" diye mail atıyor. Yüzsüzlüğün doruk noktası.