BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir'de sanayi bölgesine cami

Nevşehir-Aksaray karayolunda bulunan, Özel Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptırılacak olan camiinin temeli törenle atıldı.

Abone ol

Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılacak olan camiinin temel atma töreni yapıldı.

Burada konuşan gerçekleştirilen dua sonrasında konuşan İl Müftü Vekili Ali Gülden, müftülük olarak hayırsever işadamlarının katkılarıyla yaptırılacak olan camiinin yapımında müftülük olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız' da, Özel Organize Sanayi Bölgesi'nin 2002 yılında Nevşehirli müteşebbislerin yürekli ve cesur hareketleriyle oluşturulduğunu ve bu gün Nevşehir ekonomisine yön verdiğini söyledi. Özel Organize Sanayi Bölgesi'nin Nevşehir'de birliğin ve beraberliğin bir sembolü haline geldiğini ifade eden Parmaksız, "Bütün yatırımcılar 2002 yılında ellerinde hiç bir belge, tapu olmadan buraya fabrikalarını dikti ve bu fabrikalarda bu gün yüzlerce kişi çalıştırıyorlar. Birbirimize güvenerek bu fabrikaları oluşturduk ve bundan dolayı yatırımcılara odam adına sonsuz şükran ve saygılarımı sunuyorum. Camii ile başlayan sosyal tesislerimizin bu bölgede daha da büyüyeceğine inanıyorum. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım." diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, Nevşehir Belediyesi olarak cami yaptırma derneği ile yaptıkları görüşme sonrasında, camii inşaatının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesini üstlendiklerini kaydetti. Dernek yöneticilerine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Ünver, Nevşehir esnafının birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece başaramayacağı hiçbir şeyin bulunmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından gerçekleşen temel atma töreni ile birlikte törene katılanlara dernek tarafından yemek ikramında bulunuldu.