BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadıköy'de babalarda karne aldı

Kadıköy Belediyesi'nin, Anne Çocuk Eğitim Vakfı işbirliğiyle sürdürülen Baba Destek Programı'nı başarıyla tamamlayan 9 baba, çocuklarıyla birlikte sertifikalarını aldılar.

Abone ol

Çocuklarıyla doğru iletişim kurmaları amacıyla düzenlenen 10 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan babalar, sertifikalarını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün elinden aldılar.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Öztürk, ailelerin iş yoğunluğundan ve yorgunluktan bazen çocuklarına yeterince ilgi gösteremediğini ancak bunu fark etmediklerini söyleyerek, böyle bir eğitimin amacının da bu farkındalığı yaratmak olduğunu belirtti. Bu eğitime katılma cesareti gösterdikleri ve vakit ayırdıkları için teşekkür eden Öztürk, babaları tek tek tebrik etti.

Öztürk, belediyenin bu tür eğitimlere devam edeceğini de vurguladı. Törene çocukları ve eşleriyle katılan babalar da eğitimden çok büyükfaydalar edindiklerini, aslında farkında olmadan çocuklarına yanlışdavranışlarda bulunduklarını bunu da eğitimde öğrendiklerini dilegetirdiler. Baba Destek Programı (BADEP), babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programı.

Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı amaçlıyor. Baba Destek Programı'na 3-11 yaşları arasında çocukları olan, okumayazma bilen her eğitim düzeyinde baba katılabiliyor. 10 haftalık programla babaların çocuklarıyla paylaşımlarını arttırmaları ve birbirlerini anlamaları hedefleniyor.