BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköy'de festival heyecanı

Arnavutköy I. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, 19 Haziran Cuma günü 18.00'de Hasan Doğan Stadı'nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Abone ol

Arnavutköy I. Uluslarası Kültür ve Sanat Festivali 19 Haziran Cuma günü Saat: 18.00'de Hasan Doğan Stadı'nda yapılacak açılış törenleriyle başlıyor.

8 ayrı ülkeden 300'e yakın yabancı konuğun katılması beklenen festival için basının karşısına geçen Belediye Başkanı Haşim Baltacı, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri festivalin bundan sonra sürekli olarak tekrarlanacağını, bunun bir anlamda ilçe olma yıldönümü kutlama festivali olarak da adlandırılabileceğini ifade etti.

Yabancı Misafirlerle Kahvaltılı Basın Toplantısı

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı festival için ilçede bulunan Polonyalı ve Gürcistanlı sanatçılarla birlikte, basının da davet edildiği kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi. Festival programını özetleyen Başkan, programda tüm ilçede yer alan derneklerin de katılımının sağlandığı geniş kapsamlı bir organizasyon için çalıştıklarını, İskenderun'daki askeri deniz üssüne ve Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırılarda hayatını kaybeden şehitler nedeniyle 15 gün gecikmeli başlayan programda ufak tefek değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını, katılacak yabancı sanatçıların da programlarında değişiklikler olduğunu belirtti.

Bu festivalin ilçe tanıtımına büyük katkı sağlayacağının altını da çizen Başkan Baltacı, önümüzdeki günlerde Arnavutköy'ün tanıtımını sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yabancı Konuklar: "Arnavutköy'ün Doğal Güzelliğine Hayran Kaldık"

Basın mensuplarının festival için Arnavutköy'e gelen Gürcistanlı ve Polonyalı misafirlere "Arnavutköy'ü nasıl buldunuz?" şeklindeki sorularına tercüman aracılığıyla çevreden ve doğal güzelliklerden çok etkilendiklerini belirten yabancı misafirler, misafirperverliğinden ve özellikle Türk yemeklerini çok sevdiklerini ifade ettiler. Toplantı sonrası yabancı konuklarla hatıra fotoğrafı da çeken Başkan, 15 gün boyunca Arnavutköy'de festival coşkusunun yaşanacağını da sözlerine ekledi. 19 Haziran'da başlayacak festival 3 Temmuz'a kadar sürecek. 8 ayrı ülkeden 300 yabancı misafirin katılacağı festivalde, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Kırım, Moldova, Makedonya, Polonya, Gürcistan, Macaristan ve Filistin Folklor Ekibi'nin katılacağı bir dizi program yapılacak. Yerel derneklerin de birer gece ile temsil edileceği festival de Arnavutköy Belediyesi Engelli Mehter Takımı da gösteri sunacak. Festival içeriğinde toplu sünnet ve nikah törenleri de mevcut.

Arnavutköy'e Müjde: "Haziran Sonunda Ruhsat Vermeye Başlıyoruz"

Uzun bir dönemdir Arnavutköy esnafı ve vatandaşlar tarafından merakla beklenen imar planlarıyla ilgili de açıklama yapan Başkan Haziran ayının sonundan itibaren ruhsat vermeye başlayacaklarının müjdesini verebiliriz dedi. Açılan İmarlarla Arnavutköy'de büyük değişimlerin yaşanacağının altını çizen Başkan, yeni dönemde bambaşka bir Arnavutköy'ün ortaya çıkacağını, kendilerinin de daha güzel, yeşili doğası bozulmadan yapılacak bu çalışmaların takipçisi olacağının altını çizdi.