BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.468,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylüler'den HES'e büyük tepki

Korkuteli’ne bağlı Sülekler Köyü’nd,e inşa edilmesi planlanan hidroelektrik santraline karşı köylülerin tepkisi büyüyor.

Abone ol

Sülekler Köyü’ne 2,5 kilometre uzaklıktaki Azap Mevki’nde Değirmen Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan hidroelektrik santraline köylülerin tepkisi büyüyor.

Azap Mevki’nde toplanan köylüler ile Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, Korkuteli Sulama Birlik Başkanı Kemal Öztepe, Sülekler Köy Muhtarı Kerim Doğan, Sülekler Sulama Kooperatifi Başkanı Durmuş Ünver, çevre köy muhtarları Antalya, Isparta ve Burdur Dereleri Gönlüce Aksın platformu üyeleri, meyveciliğin ve sulu tarımın tehdit edildiğini belirterek eylem yaptı.Yaklaşık 500 kişilik grup, çeşitli pankartlar açıp, sloganlar attı. Jandarma ekipleri eylem sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Korkuteli Sulama Birlik Başkanı Kemal Öztepe, hidroelektrik santralinin sadece Sülekler Köyü için değil, tüm Korkuteli için sorun oluşturduğunu belirterek, hidroelektrik santraline karşı olduklarını söyledi. Sülekler Köyü Muhtarı Kerim Doğan ise santral yapılmak istenilen bölgeye köye uzaklığının 6 kilometre olduğunu belirterek, elma, kiraz, şeftali, kayısı, erik gibi bir çok meyve yetiştirdiklerini ve santral yapılması ile sürekli su ihtiyacı olan meyveciliğin sonunun geleceğini söyledi.

Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz de hidroelektrik santralinin inşa edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.