BIST 10.320
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.465,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye çöp konteynerlerini temizliyor

Gümüşhane Belediyesi,kullandığı katı atık toplama konteynerlerinin temizlik ve dezenfeksiyonu için satın aldığı cihazı kullanmaya başladı.

Abone ol

Cihazla belirli bir periyotla şehir merkezinde bulunan konteynerlerin temizlenip dezenfekte edilmesi ile daha temiz bir kent olma yolunda mesafeler alındığı dile getiriliyor.

Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç yapılan uygulamanın diğer kentler içinde yeni bir uygulama olduğunu belirterek dezenfektan maddesini kompresörle beraber ilgili satha püskürtme yoluyla temizlik yaptıklarını söyledi.

Cihazın elektrikle çalışmasının kendilerine biraz sıkıntı çıkardığını belirten Karakoç “Elektrikle çalışan bir cihaz olduğu için Konteynerlerin yanına gittiği zaman o bölgede elektrik olmaması durumunda çalıştırılması zor görünüyordu.Bu sorunu da haşere mücadelesinde kullandığımız cihazın jenaratöründen faydalanmak suretiyle bu sorunu çözdük.

Şimdi gelinen noktada istediğimiz zaman bu cihazı her yerde kullanma kabiliyetimiz vardır. Bundan sonra daha temiz bir şekilde katı atık toplama Konteynerlerini vatandaşımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz”
diye konuştu.