BIST 10.189
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.473,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Demir'den Fatihlilere 2 müjde!

Fatih’te eğitim yılı bitiş töreni Çapa Atatürk İlköğretim Okulu’nda, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in katılımıyla yapıldı.

Abone ol

2009 – 2010 Eğitim yılı, Fatih’te Çapa Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtım töreniyle sona erdi. Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, okulların açılmasıyla birlikte bütün sınıfların akıllı tahtalarla donatılacağı müjdesini verdi.

Çapa Atatürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ve Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali’nin katıldığı tören, istiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Okul müdürü Duran Altay, son sınıf öğrencilerini kutlayarak başarılar diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, öğrencileri yaz tatilinde tatilin tadını çıkartmanın yanında, kitap okumaları ve arada derslerine de bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuşmasına özellikle anneleri ve öğrencileri tebrik ederek başladı. Fatih’teki öğrencileri kendi çocukları gibi düşünerek eğitimleri için ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Demir, belediyenin imkanları ile 32 okula çok amaçlı salon yaptıklarını anlattı. Çocukların başarılı olabilmeleri için derslerin yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da kendilerini geliştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Başkan Demir, yine belediyenin kaynakları ile Gazi ile Vedide Baha Pars İlköğretim Okulları ve Davutpaşa Lisesi’ne 3 yeni spor salonu yapıldığını, inşaatların hızla ilerlediği müjdesini verdi. Başkan Demir’in ikinci müjdesi de spor salonları haberinin hemen arkasından geldi.

Demir, ilçedeki okulların açılışında ilköğretim okullarının sınıflarının akıllı tahtalarla donatılacağını ve böylece amaçlarının eğitimde, gelişmiş ülkelerdeki çocuklarla kendi çocuklarımızın eşit kulvarlarda yarışmalarına imkan sağlamak olduğunu söyledi. Demir, karnelerin sadece öğrencilere verilmediğini dile getirerek “Bu aynı zamanda okulun, ailelerin, ilçemizin ve hepimizin de karnesi. Bu nedenle başarıdan hepimiz gurur duymalıyız ama aynı şekilde eksiklerimizin de nedenini hepimiz araştırmalı ve gidermeye çalışmalıyız” dedi.
Daha sonra Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, anne ve babaların çocuklara anlayışlı olmalarını istedi.

Karakaş, “Biz büyüdük ve onlardan büyük davranışı beklemeyelim. Onların yaşına inmeyi, onları anlamayı deneyelim. Kırığı olan çocuklarınızı cezalandırıp da tatilini zehir etmeyin. ” diyerek velilere uyarıda bulundu. Karakaş, bir eğitim gönüllüsü gibi çalışan Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ve ekibine teşekkür etti.

Folklor gösterilerinin sergilendiği törende başarılı öğrencilere Kaymakam Karakaş, Başkan Demir ve Milli Eğitim Müdürü Kırali tarafından karneleri verildi.