BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,17
ALTIN 2.474,73
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de erken seçim sesleri

Ankara'da Temmuz ayı çok sıcak geçecek. Anayasa Mahkemesi'de görüşülen dava seçimin fitilini ateşleyebilir.

Abone ol

Anayasa paketinin iptal olasılığını göz önünde bulunduran hükümet erken seçim için düğmeye bastı.  Adı açıklanmayan AK Parti kurmayı "Türkiye seçim atmosferine girmiştir. Şartlar mecbur etmiştir" dedi.

AK Parti 1 Temmmuz'da tatile girmesi gereken Meclis'i en az 15 Temmuz'a kadar açık tutmayı planlıyor. Anayasa Mahkemesi 5 Temmuz'da Anayasa değişikliğini görüştüğü sırada Meclis'i açık tutmuş olacak.

Taraf'a konuşan AK Parti kurmayları Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim senaryosunu doğruluyor. Partinin önde gelen ismi şunları söyledi:

"Yüksek Mahkeme'nin alacağı kararla birlikte siyasi irade kendi içinde bir değerlendirme yapacak elbette yapacak ve kendisine yol haritası çizecek. Siyasi irade olası gelişmeler karşısında erken seçim kararı alırsa aslında pek de erken sayılmaz. Zaten Türkiye bir seçim atmosferine girmliştir. Seçim tarihini 5-6 ay erkene alırsa bu aslında erken sayılmaz. Şartlar ve koşullar buna mecbur etmiştir."

"Son bir ayda yaşanan gelişmelere baktığımızda Erdoğan'dan önemli bir atak gelebilir. En önemli atak erken seçim kararı olabilir. Sayın Başbakan her ne kadar erken seçim zamanında yapılacak dese de Türkiye seçim havasına girmiştir. Anayasa Mahkemesi7nden iptal kararı gelirse hükümet erken seçim kararı açıklar."