BIST 10.161
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.471,20
HABER /  GÜNCEL

İki günde PKK'yı alana toplarım

Bölücü başı Öcalan inciler döktürmeye devam ediyor.. İmralı mahkumu Erdoğan'ı hedef aldı.

Abone ol

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, hükümetin kendisine temsilci göndermesi halinde “2 günde tüm silahlı güçleri bir alanda toplayabilirim” dedi.

Terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan, Kılıçdaroğlu'na kuşkuyla bakıyor. Baykal'ın ulusalcı kesimlerin yetersiz görüldüğü için tasfiye edildiğini ima etti. Kılıçdaroğlu'nun çözümden ziyade bu planın parçası olarak CHP'nin başına getirilmiş olabileceğini savundu...

Başbakan Erdoğan’ın grup konuşmasıyla kendisini tehdit ettiğini iddia eden Öcalan, “Gördüğüm kadarıyla devlet barış yapmaktan, PKK de devrim yapmaktan korkuyor” dedi.

Öcalan haftalık görüşmesinde avukatlarına ilginç açıklamalarda bulundu. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF) teröristbaşının sözlerini sitesinde yayınladı..

KENDİME GÜVENİYORUM

"Burada muhatap bulamıyorum. Eğer hükümet bir temsilcisini gönderirse, bu konuda parlamentodan bir karar çıkartıp önümü açarsa, ben 2 günde tüm silahlı güçleri bir alanda toplayabilirim. Kendime güveniyorum. Silahlı güçleri BM’nin ya da NATO’nun denetimi altında bir bölgeye de çekebiliriz. Hatta Türk ordusunun görebileceği bir alan da olabilir.

BENİ TEHDİT ETTİ

Erdoğan dünkü (Salı günü) konuşmasında beni tehdit etti. Ama ben direneceğim, kimliğimden, onurumdan taviz vermeyeceğim, son nefesime kadar onurumla direneceğim bütün halkımız bunu böyle bilsin. Devlet barış istiyorsa ben buradayım. Ben burada açıkça şunu söylüyorum. Benim gördüğüm kadarıyla devlet barış yapmaktan korkuyor, PKK de devrim yapmaktan korkuyor.

KILIÇDAROĞLU ÇÖZÜM İÇİN GETİRİLMEDİ

Kılıçdaroğlu meselesini anlamak için özel savaş kesimlerinin Baykal’ı neden düşürdüğünü anlamak lazım. Şimdi Baykal çözümün önünde engel olarak görüldüğü için mi tasfiye edildi yoksa özel savaş lobisi tarafından onların istediği pozisyona yeterince gelmediği için, yetersiz görüldüğü için mi tasfiye edildi? Bu soruyu tersten de sorabiliriz; Kılıçdaroğlu bir çözümün önünü açmak için mi getirildi yoksa Deniz Baykal’ın ulusalcı politikaları yetersiz görüldüğü için mi onun yerine getirildi? Bu soruların cevabını zaman gösterecek. Bu nedenle Kılıçdaroğlu hakkında net bir düşünce ifade etmek istemiyorum."