BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şampiyonun cenazesinde bisikletli protesto

Bisikletiyle antrenman yaparken trafik kazasında hayatını kaybeden şampiyon bisikletçi Çağatay Avşar, son yolculuğuna bisikletçi arkadaşları uğurlandı.

Abone ol

Aynı zamanda maden mühendisi olan şampiyon bisikletçi, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde bisikletiyle antrenman yaparken bir aracın çarpması sonrası hayatını kaybetmişti.

Çağatay Avşar'a çarpan araç olay yerinden kaçmış, şoförün delilleri ortadan kaldırmaya çalıştığı da tespit edilmişti. 40 yaşında hayata gözlerini yuman Çağatay Avşar'ın cenazesinin öncesinde bisikletçilerin protestosu vardı. Güvenpark'da toplanan yaklaşık 50 bisikletçi, kazayı protesto etti. Bisikletleriyle Güvenpark'a gelen ve siyah giyinen bisikletçiler, burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına Mustafa Yetiş'in yaptığı açıklamada, Çağatay Avşar'ın birçok başarıya imza atan lisanslı bir sporcu olduğu belirtilirken, yaşanan kazada bazı soru işaretleri olduğu kaydedildi ve bunların aydınlatılmasını istedi. Mustafa Yetiş, yaşanan ölümlü kazanın kısa bir süre sonra Ankara'da yapılacak olan Avrupa Bisiklet Yol Şampiyonası öncesi utanca neden olduğunu da ifade etti.

Çağatay Avşar'ın bisikletçi arkadaşları da, şampiyon bisikletçinin her zaman tedbirli bir şekilde sporunu yaptığını anlattılar. Bisikletçiler, herkes tarafından çok sevilen Çağatay Avşar'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, bisiklet sporuyla uğraşanlar için daha sağlıklı ortamların oluşturulmasını talep ettiler.

Daha sonra Çağatay Avşar'ın cenazesini taşıyan araç Güvenpark'ın önüne geldi. Bisikletçiler, konvoy oluşturarak cenazeye Kocatepe Cami'ne kadar eşlik etti. Cenaze aracıyla yolları kapatarak camiye ulaşan bisikletçilerin bisikletlerini cami avlusuna bırakmak istemeleri, küçük çaplı krize neden oldu. Caminin güvenliğinden sorumlu kişiler, ilk başta bu duruma karşı çıksa da daha sonra olay tatlıya bağlandı.

Çağatay Avşar için Kocatepe Cami'nde kılınan cenaze namazına Avşar'ın ailesi ve yakınları, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve federasyon çalışanları ile çok sayıda bisikletçi ve mesai arkadaşı katıldı. Çağatay Avşar'ın bisikletçi olan ve Bisiklet Federasyonu'nda çalışan eşi Pınar Avşar, cenaze namazı boyunca gözyaşlarını tutamadı. Pınar Avşar, eşinin fotoğrafını bir an olsun ellerinden bırakmadı. Avşar'ın annesinin de tabuta sarıldığı anlarda duygusal dakikalar yaşandı. Çağatay Avşar'ın bisikletçi arkadaşları, kasklarını tabutun önüne bıraktılar.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Çağatay Avşar gibi değerli bir sporcuyu kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duyduklarının ifade ederek, "Sürücüler, bisikletçilerin de yayalar gibi bir canı olduğunu unutmasın" diyerek araç sürücülerine çağrıda bulundu.

Çağatay Avşar'ın cenazesi, yine bisiklet konvoyuyla Karşıya Mezarlığı'na götürülerek burada defnedildi.