BIST 9.680
DOLAR 32,41
EURO 34,44
ALTIN 2.488,48
HABER /  GÜNCEL

TSK'ya baraka karakol sorusu

Teör örgütü 8 ailenin ocağına ateş düşürdü. Saldırının askeri birliğe kalabalık bir grup tarafından yapılması tartışılıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Şemdinli'de 8 askerin şehit olduğu hain saldırıyı yorumlayan Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, karakolların neden bu kadar kolay hedef olduğunu sordu.. Terör saldırısını değerlendiren Gülerce, sorumluluların hesap vermesini istedi. NTV'nin canlı yayınına telefonla katılan Gülerce şunları söyledi:

BARAKA ŞEKLİNDE

Şehitlerimizi çoğunlukla karakollarda veriyoruz. 25 seneden beri baraka şeklinde çoğu karakollar baskına uğruyor. Bunun sorumlularının olması lazım. TSK bünyesinde bu konunun acil gündeme getirilmeli.

ELİNİ KOLUNU SALLAYIP BASKIN YAPIYOR

Karakolların şehitlerin topluca verildiği yerlerden çıkarılması lazım. TOKİ 6 altı ay önce yapılan baskından sonra bu konuyu ele aldı. Karakol zaafının yanında istihbarat zaafı da var. Nasıl oluyor 25 yıldır mücadele ediyoruz, tecrübemiz var, teknoloji var, terörist gece elini kolunu sallayıp baskın yapıyor.

BU OLAYI BÜYÜTMEMİZ LAZIM

Bu olayı çok büyütmemiz lazım. Kanları yerde kalmayacak deniyor ama hepsinin kanı yerde kalıyor. Muhalefet iktidar ayrımı kalkması lazım. Bu şehitler bütün milletin şehitleri.

Sayın Erdoğan'ın doğru bir sözü var. Yılda 5 bin şehit verilirken açılım mı vardı? Şu görülüyor artık BDP tavır koymadığı için çözüm çözücü unsur olmaktan çıktı.

İSTİHBARAT ZAAFI

Hala Öcalan'ın sözlerini konuşuyor olmamız beni vatandaş olarak üzüyor. O ne derse dersin beni alakadar etmez ama ben karakollarım sağlam mı istihbaratım tam mı? Bunlara bakalım.

Bakın bu Türkiye'yi kaosa götürüyor. Zaten siyaseten ciddi bir kutuplaşma var. Yazık bu ülkeye Sayın Cumhurbaşkanının acil toplantı yapması lazım. Bu herkesin meselesidir.