BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beyşehir fotoğraf tutkunlarını ağırladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 3.Fotoğrafçılar Buluşması düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Abone ol

Beyşehir Belediyesi ile Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği (FOTOSEL) tarafından gerçekleşen etkinlik nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından ilçe merkezine gelen fotoğraf sanatçıları, ilk mesaisini Beyşehir Gölü kıyılarında yaptı.

Programın başlayacağı akşam saatlerinde günbatımı vakti fotoğrafları çeken fotoğraf tutkunları açılış programı ile karşılandı. Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndaki tören Anamas Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Törenin açılışında konuşan FOTOSEL Başkanı ve Beyşehirli Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, düzenlenen etkinlikle fotoğraf tutkunlarının üçüncü kez bir araya geldiğini anımsattı. Buluşmaların artık festival havasına dönüştüğüne vurgu yapan Bilir, “Bu etkinlik nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce fotoğrafçı ilçemize geliyor. Beyşehir artık birçok yerde fotoğrafçılar buluşmasına örnek oluyor, önderlik yapıyor” dedi.

Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla ise, etkinliğin yörenin tanıtım yönünden ihtiyaç duyduğu eksikliği giderdiğine dikkat çekti. Fotoğraf sanatçılarının Beyşehir’de bu etkinlik kapsamında bulunmasını çok anlamlı bulduğunu dile getiren Atilla, Beyşehir’in geleceğini turizmde gördüğünü, ancak doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değeriyle ön plana çıkan yörenin yeterince tanıtılamadığını bildirdi.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da, konuk ettikleri fotoğrafçıları yine güzel anı ve fotoğraflarla ilçeden uğurlamak istediklerini dile getirdi. Taşcı, geleneksel buluşmanın bundan böyle de devamını istediklerini ve bu yönde gelen talep ve istekleri dikkate alacaklarını sözlerine ekledi.

Fotoğraf sanatına yaptığı katkılardan dolayı bazı isimlere plaket, sponsor firmalara ise teşekkür belgeleri verildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen törende ödüle ve sergilenmeye layık görülen fotoğraf kareleri de gösterildi.