BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42

Nejat İşler Kimdir?

Nejat İşler'i Türk halkı oynadığı dizilerle tanıdı. İstanbul Eyüp de doğan Nejat İşler, işçi bir babanın oğlu. Cağaloğlu Anadolu Lisesini bitiren Nejat İşler, ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi. İŞPORTACILIK BİLE YAPTILiseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat İşler'in parti organizasyonlarında işleri umduğu gibi gitmeyince...

Nejat İşler'i Türk halkı oynadığı dizilerle tanıdı. İstanbul Eyüp de doğan Nejat İşler, işçi bir babanın oğlu. Cağaloğlu Anadolu Lisesini bitiren Nejat İşler, ortamına alışamadığı yeni okulunda popüler olmak ve derslerinden kaçmak için okulun tiyatro koluna girdi.

İŞPORTACILIK BİLE YAPTI

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye giremeyince, para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Nejat İşler'in parti organizasyonlarında işleri umduğu gibi gitmeyince borca girdi. Borçlarını kapatabilmek için Mahmutpaşa'dan T-shirt alıp satmaya, kış aylarında ise kitap, dergi ve plak sattı.

KONSERVATUARA GİRDİ

Nejat İşler, dayısının yanına gittiği Eskişehir'de konservatuar sınavına girmeye karar verdi. İstanbul'a döndüğünde, 1991 yılında ilanını gördüğü Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümüne başladı. 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesinin devlet konservatuar bölümünden mezun olana kadar devlet tiyatrosunda ve televizyon dizilerinde rol aldı. Bu dönemde de CD ve kitap sattığı işporta tezgahı devam etti.

YILDIZININ PARLADIĞI AN

41.Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek Oyuncu dalında aday olarak gösterildi. Her fırsatta amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını belirten İşler, tek arzusunun yaptığı işi elinden geldiğinin en iyisi olarak yapmak olduğunu, tiyatro yaparken ölmek istediğini dile getirdi.

DİZİLER MEŞHUR ETTİ

1994 yılında rol aldığı ilk televizyon dizisi olan Gurur'dan sonra, Deli Yürek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir dizilerinde oynadı. Asıl popülerliğini ise Gülbeyaz ve Aliye adlı dizilerde yakalamıştır. 1999'da ilk sinema filmi Eylül Fırtınası'nda rol aldı. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul filmleri ile sinema oyunculuğuna devam etti.

OYNADIĞI FİLMLER

2006 yılında "Çalıntı Gözler", "Yaşamın Kıyısında" ve "İki Süper Film Birden", 2007 yılında ise "Barda" ve "Yumurta" gibi filmlerde rol aldı. 2007 yılının en popüler dizilerinden biri olan "Bıçak Sırtı" adlı televizyon dizisinde rol almıştır. 2009 sonbahar yayın döneminde başlayan Kapalıçarşı isimli dizide oynadı. 2011 yılında "Kaybedenler Kulübü" adlı filmde başrol oynamış ve yine 2011 yılında Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde oynadığı bütün rollerden farklı olarak sıradışı bir seri katil olan Ercüment Çözer rolünü canlandırmıştır.

Kanal D'de yayınlanan Keşanlı Ali Destanı dizisinde başrolde Keşanlı Ali'yi canlandırmıştır. En son olarak da Kanal D'de İntikam adlı dizide Rüzgar rolünü oynamıştı.

HASTALIĞI NE?

Nejat İşler'e doktorlar siroz teşhisi koydu. Bir süre hastalığını kabullenemeyen sanatçı, tedaviyi reddetmişti. Daha sonra hastalığı ilerleyince tedavi olmaya başlamıştı. Sanatçı şu anda Bodrum'da hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor.