BIST 9.932
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.448,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Fidan tepkisi : 'Adı geçince pili bitti'

Hakan Fidan'ın AK Parti aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi Ankara'yı hareketlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Fidan'ın aday adaylığını geri çekmesini internethaber.com'a yorumladı. 

CUMHURBAŞKANI KARŞI BLOKU İKNA ETTİ


Bunun, kendi aralarında, kendi içlerindeki mücadeleden kaynaklanan bir karar olduğunu düşünüyorum. Hakan Fidan'ın ilk istifası sırasında Cumhurbaşkanı buna rıza göstermemiş ve karşı durmuştu, Fidan'ın Başbakan'ın isteği üzerine hareket ettiği belli, zannediyorum Cumhurbaşkanı karşısındaki bu bloku zaman içerisinde ikna etti ve bunun bir sonucu olarak da geri dönüşü hızlandırdılar ve gerçekleştirdiler. Ancak, MİT bir kurum olarak fevkalade önemli bir kurum, böyle bir yapının başına siyaseten taraf olmuş bir ismin tekrar atanmış olması da kanuni değil, en azından ahlaki değil, etik değil.

PARTİZANCA BİR PARTİ DEVLETİ

MİT kanununun 14'üncü maddesi de çok açık, belli bir süre beklemeksizin atama gerçekleştirilmiş. İster MİT Kanunu'na bakın, ister memurların kanununa bakın, isterseniz Seçim Kanunu'ndaki istifalara bakın. Her üçünde de Hakan Fidan'ın atanması uygun gözükmüyor. Dolayısıyla iktidar fevkalade yanlış, partizanca bir atama yapmıştır. Biz parti devleti oluşturuyorlar diye suçlarken partizanca bir parti devletinin çok net şekilde meydana getirilmeye çalışıldığını da bu örnekle hep birlikte gördük.

GÜL'ÜN ADI GEÇİNCE DAVUTOĞLU'NUN PİLİ BİTTİ

Bu yaşanan olay, Erdoğan ve Davutoğlu arasında çıktığı söylenen sorunun delilidir. Yarışta Cumhurbaşkanı galip gelmiş gibi görünüyor olabilir ama ciddi anlamda bir problem olduğu gerçek. Cumhurbaşkanı dinlenmeyerek Fidan'ın aday yapılması sonrasında tesadüf müdür bilinmez daha düne kadar Gül'Ün adaylığı söz konusu oldu. Yani bir karşı misilleme var gibi görünüyor, bir tarfta eskisi ve yenisiyle iki Cumhurbaşkanı, diğer tarafta Davutoğlu-Fidan ikilisi.

Bütün bunlar geri adım atma noktasında zannediyorum Başbakan'ı ikna etmiş olabilir. Çünkü, Abdullah Gül'ün isminin geçtiği yerde Davutoğlu'nun renginin attığını da gördük. Siz bakmayın o açıklamalara, Abdullah Gül'ün adının geçer geçmez Davutoğlu'nun pilinin bittiği, esasında tutmadığı kendileri tarafından da kabul edilmiş oldu. Biz MHP olarak Davutoğlu isminin tutmayacağını söylemiştik, nitekim bugün gelinen noktada bunu gördük. Davutoğlu sanırım ilk ve son genel seçimleri yaşayacak, ondan sonraki süreçte bu partide Davutoğlu'na ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor.