BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Japonya 'ninjalarla' turist çekecek

Japonya turizmi geliştirmek için, belediye başkanları ve valilerden oluşan 'Ninja konseyini' kurdu. Ülke tanıtımını bu 'gizemli savaşçılarla' yapacak.

Abone ol

Japonya, turizmi geliştirmek için 'Ninja Konseyi'ni kurdu.

Japan Times gazetesinin aktardığına göre, ülke genelinde belediye başkanları ve valilerden oluşan konsey üyeleri en sevdikleri ninja kostümlerini giyerek ülkenin tanıtımını yapacak.

Yetkililer, Japonya tarihinin bu 'gizemli kahramanlarıyla' ülkeye olan ilgiyi artırmayı ve turist çekmeyi umuyor.

Japonya'nın eski Turizm Bürosu başkanı Hiroşi Mizohata, "Turizmi geliştirmek için ülke dışına yaptığımız seyahatlerde en çok bu konu gündeme geliyor" sözleriyle ninjalara olan ilginin yoğun olduğunu söylüyor.

Konsey, Japonya'daki yerel yetkililer ile turizm kurumlarının 'bu gizemli savaşçıları' kampanyalarında öne çıkarmalarını istiyor. Konsey ayrıca ninjalarla ilgili etkinlikler de düzenleyecek.

Mie bölgesi yetkilisi Eikei Suzuki de "Ninjalar aracılığıyla toplumlarımızı canlandırmak istiyoruz" dedi.

Iga kentinin de sınırları dâhilinde olduğu Mie bölgesi, ninja tekniklerinin öğretildiği ünlü bir okula da ev sahipliği yaptığı için "Ninjaların evi" olarak biliniyor.

Mie Üniversitesi'nde aralarında 'nasıl gizli ve sessizce yürüneceği' anlatılan bir dersin de bulunduğu birçok 'ninja dersi' veriliyor.

Ninjalar, 15 ve 16. yüzyıllarda Japonya'nın birleşme döneminden önce savaşan taraflar tarafından kullanılan 'paralı askerler' olarak bilinirdi.

Ninjalar silahlı mücadelede başarılarıyla anılsa da, 'kaybolma' yetenekleriyle de ünlüydüler. Uzmanlar, Ninjaların mümkün olduğu kadar savaşmaktan kaçındıklarını daha çok istihbarat toplama konusunda güçlü olduklarını söylüyor.