BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

Sivas' ta ekmeğe 1 Nisan Zammı

Sivas’ta ekmek için alınan zam kararı gecikmeli olarak 1 Nisan'dan itibaren uygulanacak. 75 kuruştan satılan ekmek 90 kuruşa tüketiciye ulaşacak.

Abone ol


Geçen yıl alınan kararla, ekmek fiyatı 60 kuruştan 75 kuruşa yükselmişti.Sivas' ta bugüne kadar uygulanmayan zam, fırıncıların talebi üzerine bu yıl 75 kuruştan 90 kuruşa çıkarılacak.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Şube Başkanı Hüseyin Düzgün, işlerin düşüklüğü ve vatandaşların ekonomik durumunu düşündükleri için zammın uygulanmasını ertelediklerini söyledi. Hüseyin Düzgün, 1 Nisan itibariyle zam kararını uygulamayı düşündüklerini ifade etti. 

Hüseyin Düzgün, şubat ayı içerisinde ekmek zammı kararının alındığını hatırlatarak, “Fırıncılar olarak İç Anadolu ekmekçilik A.Ş’yi kurduk. Arkadaşlarla yaptığımız toplantıda hem tarifenin uygulanması için resmi işlemlerin tamamlanması hem de işlerin düşüklüğü ve vatandaşların ekonomik durumunu düşündüğümüz için zammın uygulamasını biraz erteledik. İnşallah önümüzdeki ayın başında 1 Nisan gibi zammı uygulamayı düşünüyoruz.” dedi. 

Zammın kararı alınmasının nedenleri hakkında bilgi veren Şube Başkanı Hüseyin Düzgün, “Elektrik, doğalgaza ve kiralara gelen zamlar, asgari ücretin ve stopajın zamlanması, una gelen zamlar. Geçtiğimiz un 55-56 lira arasındaydı şimdi 65 ile 68 lira arasında satılıyor. Şehir olarak ülke standartlarının üzerinde bir ekmek üretiyoruz. Sivas’ın işçiliği çok bu konuda. Türkiye genelinde ekmek 1 lira, normalde bu fiyatın altında satılmaması gerekiyor. Ama şehrin yapısına göre ilgili kurumlar fiyatları belirliyor.” diye konuştu.