BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,59
HABER /  DÜNYA

İtfaiyenin 'gönüllü' üyesi orman yaktı

Avustralya' da, itfaiyede gönüllü çalışan 57 yaşındaki adam, ormanda yangın çıkartmaktan göz altına alındı.

Abone ol

Avustralya’nın Adelaide şehrinde yangın söndürme gönüllüsü bir adam yangın çıkartmaktan dolayı tutuklandı. 57 yaşındaki yangın söndürme ekibi üyesi Kym Vawser, arabasında açık unuttuğu navigatör aleti sayesinde tespit edildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Peter Longson, “Adelaide Kangarilla bölgesindeki yangını söndürmekle görevlendirilen Kym Vawser’in bir gece önce aynı yangını başlatan kişi olduğunu tespit ettik.” dedi. 
Mahkemeye çıkarılan Kym Vawser’in yangın çıkarmak için arabasıyla giderken, navigatör aletini açık unuttuğu ve böylece gerçeğin ortaya çıktığı bildiriliyor. 

Arabada yapılan aramada, kibrit, plastik bantlar ve çıra olarak kullanılan tahta parçaları bulundu. Polisler açık unutulan navigatör aleti sayesinde, zanlının ne zaman, hangi süratle, hangi güzergahı kullanarak yangın noktasına gittiğini ve olay mahallinde ne kadar vakit harcadığını kanıtladı.

Polis, Kym Vawser’in 40 yıldan bu yana bölgede yangın söndürme gönüllüsü olarak çalıştığını bildirdi. 
Birkaç ay önce, uzun yıllardan bu yana yangın söndürme çalışmalarındaki gönüllü katkıları nedeniyle Vawser’e yeni bir takım üniforma ve altın bir saat hediye edildiği de belirtildi.