BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırıkkale'yi dolu vurdu hasar yüzde 100

Kırıkkale'de etkili olan dolu yağışı Yahşihan ilçesine bağlı Hacı Ballı, Yukarı Mahmutlar Şarklısı ve Keçili köylerindeki tarım arazilerini perişan etti.

Abone ol

Kırıkkale'de etkili olan dolu yağışı Yahşihan ilçesine bağlı Hacı Ballı, Yukarı Mahmutlar Şarklısı ve Keçili köylerindeki tarım arazileri ve meyve bahçelerinde büyük zarara neden oldu.

Hacı Ballı Köyü Muhtarı Hüseyin Sağkol, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin tarım arazilerinde yaptığı incelemelerde yüzde 100 hasar ve mahsul alınamaz raporu verdiğini belirterek, köydeki tarım arazileri ve meyve bahçelerinin dolu nedeniyle tahrip olduğunu söyledi.

Köyün içme suyunu sağlayan sondaj kuyusunun da yağış sonrası meydana gelen sel baskını nedeniyle zarar gördüğünü, tarımsal amaçlı kullanılan kuyuların kapandığını dile getiren Sağkol, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Yukarı Mahmutlar Şarklısı Köyü Muhtarı Ramazan Karakuş ise, "Doğal afet ile mahsulümüz tarlada telef oldu. Köylünün geçim kaynağı yok oldu. Borç aldığımız tohum paraları, mazot paraları ve gübre paraları, mahsulümüzün zarar görmesiyle yok oldu. Şimdi ne yapacağız. Çaresiz kaldık" şeklinde konuştu.

Keçili Köyü Muhtarı Hacı Arif Özdemir, "Köyümüzün yolları bozuldu, köprülerimiz yapılmadı, telefonlarımız çalışmıyor elektriklerimiz sürekli kesiliyor. Devletimizin sıcaklığını yanımızda hissetmek istiyoruz.

Gerçekten köylümüzün durumu çok vahim. Geçinecek durumu kalmayan, evinde yiyecek ekmek bulamayan insanların sayısı gittikçe çoğaldı. Bizim sesimizi basın yolu ile duyan bir yetkili çıksın da ben falanca kurumum sizin sorununuzu okudum köyünüze incelemeye ve tespite geliyoruz desin, o bize yeter"