BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Bayülgen Kanal(i)zasyona mı düştü?

Bayülgen'in başrolünü üstelendiği filmin çalıntı olma ihtimali var mı? Peki çalıntı yapımları iğneleyen Okan bunu bilmiyor olabilir mi?

Abone ol

Televizyon dünyasının sivri dilli yaramaz çocuğu Okan Bayülgen'e ilginç bir eleştiri geldi. Milliyet gazetesinin internet portalında Ozan Akarı imzasıyla yayınlanan haberde Okan Bayülgen'in rol aldığı Kanal(i)zasyon filminin başrolünü Kurt Rusell'in oynadığı 1971 yapımı "The Barefoot Executive" filminden çalıntı olduğu iddia edildi.

The Barefoot Executive filminin konusu şu şekilde özetleniyor:

"Kurt Rusell kız arkadaşının şempanzesinin muhteşem bir yeteneğe sahip olduğunu fark eder. Şempanzenin televizyonda izlediği her program reytinglerde birinci olur. Böylece Rusell bir gün çalıştığı televizyon kanalında kimsenin haberi olmadan şempanzeye bantlar izleterek, sevdiği bir çizgi filmi günlük yayın akışına kimsenin haberi olmadan koyar. Bir anda kanal, reytingleri altüst eder. Hem kanalın hem de kendisinin kaderi değişir..."

Bayülgen'in başrolünü oynadığı Kanal(i)zasyon filminin konusu ise şöyle:

"Filmde bir televizyon kanalında temizlik işçisini canlandıran Okan Bayülgen, televizyon hastasıdır. Çalıştığı şirketin reytingleri ise berbattır. Bir gün kanalın müdürü Bayülgen'nin süper bir yeteneğe (izlediği programlar reytinglerde hep ilk 10'a girmektedir) sahip olduğunu keşfeder. Ellerindeki bütün bantları Okan'a izleterek, onun seçtiklerini yayınlamaya başlar. Böylece kanalın reytingleri patlar. Zamanla da Bayülgen temizlikçi olarak çalıştığı kanalda müdürlüğe yükselir..."

İki filmin konusunun karşılaştırıldığı yazıda Okan Bayülgen'in iğneleyici ve "muhalif" yanıyla, Avatar başta olmak üzere pek çok yapımı çalıntı olarak suçlamasının ardından konuyla ilgili açıklamasının merak edildiği belirtiliyor.