BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.401,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eskişehir plajına tekrar kavuşacak

Eskişehir'in yapay plajındaki düzenlemelerin mecburen başlatıldığı, çalışmalar tamamlanınca tekrar hizmete açılacağı bildirildi.

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yapay plajlarla ilgili bir açıklamada bulundu.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, geçen sene hizmete giren ve kent halkının büyük beğenisini toplayarak yaz boyunca kullanılan yapay plajın suyunun, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sürekli analiz edilerek temiz bulunduğunun rapora bağlanmasına rağmen Eskişehir Valiliği’nce yazılan bir yazı ile plajın dibindeki kumların çıkarılması ve yan duvarları ile dibinin Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları Yönetmeliği’ne göre yeni malzemelerle kaplanmasının istendiği belirtildi.

Bu konudaki Vilayet Sağlık Müdürlüğü çıkışlı yazıda, plajın 2010 yılında bu hale getirilmediği takdirde, Hıfzı Sıhha ve Türk Ceza kanunları ile diğer mevzuatların uygulanacağının bildirildiği kaydedilen açıklamada, "Bu durumda plajın güneşlenilen kısmındaki kumların su ile bağlantısını önleyecek set yapılması ve suyun dibi ile kenarlarının sert malzeme kaplanması gibi plajlarda görülmeyen şartlar ileriye sürüldü. Büyükşehir Belediyesi ilgili düzenlemeleri mecburen başlatmış olup, plaj çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz kent halkının hizmetine tekrar sunulacaktır" denildi.