BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.400,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da evlilik çetesi çökertildi

Adana'da sahte evrak düzenleyerek, evlendirdikleri yaşlı erkeklerin para ve eşyalarını gasp ettikleri ileri sürülen 15 kişilik çetenin 8 üyesi, yakalandı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, çete mensubu kadınlar, tuzaklarına düşürdükleri yaşlı erkeklerle sahte evraklarla evlenip, daha sonra paralarını gasp etmeye başladı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı, yaşlıların başvurusu üzerine çete üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri, çetenin Adana ile Ankara, Kayseri ve Niğde'de 17 yaşlı ve dul zengin erkeği ağlarına düşürdüğünü ortaya çıkardı. Çete lideri M.C.'nin, evlenmek için kadın arayan erkekleri bulup, elindeki kadınları 'Kardeşim' diyerek tanıttığı
anlaşıldı.

Tanıştırılan yaşlı erkeklerle sahte belgelerle nikah yaptırılan kadınların, erkekleri ilaçla uyuttuktan sonra para ve ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştıkları belirlendi. Jandarma ekipleri, Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde ikamet eden çete lideri M.C. ve yardımcısı N.T. ile A.Y., H.T., F.A., Z.B., Z.P. ve V.Ş. adlı kadınlar, düzenlenen operasyonla yakalandı. Jandarma ayrıca aynı çeteye mensup 2'si kadın 3 kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çete üyeleri, bugün Adil Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.