BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana Demirspor kongresi ertelendi

Adana Demirspor kongresine katılan Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel, liste hazırlamak için iki şart öne sürdü.

Abone ol

Tuncel'in öne sürdüğü şartların değerlendirilmesi için kongre 2 Temmuz 2010 Cuma gününe ertelendi.

Seyhan Oteli'nde Ali Gülleri'nin divan başkanlığında toplanan Adana Demirspor kongresine kulüp eski başkanlarından Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Mustafa Tuncel de katıldı.

Divan Başkanı Gülleri, gündemin 7. maddesi olan seçimlere geçildiğini duyurdu ve üyelerden liste sunan olup olmadığını sordu. Tuncel, kendisinin listesi olmadığını ancak söz verilmesi halinde bir konuşmak yapmak istediğini bildirdi.

Kürsüye gelen Tuncel, bir kulübü ayakta tutmanın, yaşatmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "Biz bu filmi Demirspor'da daha önce çok gördük ve yaşadık" dedi. Belediye ekibi olarak Adana Demirspor'da göreve geldiklerinde aralarında bazı gazeteciler olmak üzere bir kesimin "Sivil yönetim istiyoruz" şeklinde görüşler ortaya attıklarını kaydeden Tuncel, "Bizim omzumuzda apoletler mi var da sivil yönetim isteniyor?" diye sordu.

Bir kulübü yaşatmak için belediyelerin desteği olmadan mümkün olamayacağını söyleyen Tuncel, kulübün şuan 10 milyon lira civarında borcu bulunduğunu, bu borcu 6 milyon liraya kadar çekilmesi halinde yönetime sıcak bakabileceğinin altını çizerek, "Benim liste hazırlamam için iki şartım var. Birincisi kulübün borçlarını çözmek için bir kriz masası oluşturulmasıdır. Futbolcular, teknik direktörler başta olmak üzere kimin ne kadar alacağı varsa acilen bize başvursunlar.

Kim ne kadar fedakarlık yapacaksa bilelim. Ayrıca diğer alacaklılardan da biraz fedakarlık isteyeceğiz. Ödemelerde kolaylıklar sağlamalarını bekleyeceğiz. Diğer şartımız ise taraftarlarımızla görüşmemiz gerekiyor. Çeşitli taraftarlar vardır. Kimisi maç seyreder, gider, kimisi futboldan anlar, kimileri de fanatik olanlardır. Bu fanatik olanlar genelde gençlerden oluşuyor. Bunlar, küfür ederler. Sesleri çok çıkar. Kiminin parası, kiminin duası, kiminin de sesine ihtiyaç vardır. Ama kötü sesler akort edilmelidir ki sesleri düzgün çıksın"
dedi.

Tuncel, futbolun taraftarsız olamayacağını yönetim ve taraftar arasında birlik ve beraberlik sağlanması halinde başarının geleceğini vurguladı. Tuncel, "Asla şampiyonluk vaadi ile göreve gelmem. Dediğim fedakarlıklar yapılırsa liste çıkartırım. Gerekeni yaparım. Bu düşüncelerimin Cuma günü saat 14.00'e kadar değerlendirilmesi için toplantının ertelenmesini istiyorum" diye konuştu.

Adana Demirspor Başkanı Bekir Çınar da konuşmasında kriz masasında yönetim kurulu olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını, taraftar konusunda da birleştirici ve uzlaştırıcı olarak Tuncel'i gördüklerini söyledi.

Divan Başkanı Ali Gülleri toplantıyı 2 Temmuz Cuma günü saat 14.00'e ertelediğini açıkladı.