BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.391,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Edirne polisinden ragbi açılımı

Edirne Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, Türkiye’nin polislerden kurulu ilk ragbi takımı oluşturuldu.

Abone ol

Edirne Polis Gücü adı verilen takım ilk antrenmanını Şükrüpaşa Stadyumu’nda yaptı.

Antrenmanı Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve Türkiye Softbol, Beyzbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü birlikte izledi.

Takımın ilk antrenmanda sergilediği performansı iyi bulan Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, 2011 yılında Türkiye Ragbi Ligi'nde Edirne Polis Gücü Ragbi takımının mücadele edeceğini kaydetti.

Ragbi’nin Türkiye için yeni bir spor dalı olduğunu anlatan Yazıcı, Emniyet olarak bu sporla yeni tanıştıklarını belirtti. Yazıcı, “Çok yakın bir gelecekte bu spor dalının da çok gelişeceğine inanıyoruz. Polislerin kondisyon bakımından, mesleki açıdan her zaman hazır olması gerekir. Polislerimizin ragbi takımında oynaması kondisyonlarının da daha üst seviyeler çıkartacaktır. Türkiye'de bu braşta ilk takımı kuran Emniyet Polis Spor Gücü olarak ortaya çıkacağız.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Softbol, Beyzbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü ise “Müdürümün spordan aldığı başarılar, ödüller bunun en iyi göstergesidir. Ben polis arkadaşlarımızın kurduğu takımın müdürümün yüzünü kara çıkartmayacağına inanıyorum. Çünkü polis arkadaşları çok istekli görüyorum. Polis demek disiplin demek, azim demek, güç demek. Seneye Polislerim bu sporda çok başarılı olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.