BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.444,20
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'na teşekkür Bahçeli'ye sitem

Başbakan Davutoğlu, Musul'da kaçırılan Türk rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da kaçırılan Türk rehinelerin kurtarılması sonrası yaşanan sevinci paylaşmasından dolayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Ülke olarak sevinç ve kederde birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, MHP ve HDP'ye ise sitem etti.

Davutoğlu, NTV ve Star'ın ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını cevapladı. Programın ilk bölümünde Musul'da kaçırılan 49 konsolosluk çalışanının, kaçırılma sürecini ve kurtarılmalarıyla ilgili düzenlenen operasyonu anlatan Davutoğlu, sürecin kendileri için oldukça zorlu geçtiğini söyledi.

MUHALEFETİN TAVRI

IŞİD'in Musul'daki konsolosluk baskını ve çalışanların alıkonulmasının ardından başlayan çok kritik dönemde, Türkiye'de süreci zorlayan haberler çıktığını anımsatan Davutoğlu, bu yayın organlarını sorumsuzlukla suçladı. Yine en kritik dönemde muhalefetin, kendisiyle ilgili gensoru verildiğini söyleyen Davutoğlu, bu konuda muhalefet partisi liderlerine bilgi verdiğini söyleyerek, o dönemdeki açık oturum tekliflerine "Neyi konuşacaksınız açık oturumda" diyerek tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Bu olayın Türkiye'ye acı ve keder anlarında bir arada olmayı öğrettiğini söyleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederken, MHP ve HDP'ye ise sitem etti. İşte o sözler;

"Bu anlarda bir arada olamazsak sevinci yaşayamayız. Bundan bir kişi kazanmıyor. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun (Musul Konsolosunu) aramasını takdir ettim. Sayın Bahçeli'nin de böyle bir tebriği yaşamasını isterdim ama beni şaşırttı. HDP'lilerin bir açıklama yapmasını beklerdim. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdiği herkesi kucaklayıcı tavrı burada da göstermeliydi. Muhalefet liderleri de havaalanında olmalıydı."