BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

BBC Türkçe'ye erişemiyorsanız...

Bazı okurlarımızın BBC Türkçe sayfalarına erişimde güçlüklerle karşılaştığı yolunda duyumlar almaktayız. Herhangi bir nedenle bbcturkce.com'a ulaşmakta zorluk yaşamanız durumunda BBC'nin anlaşmasının olduğu Psiphon'u kullanabilirsiniz.

Abone ol

Bazı okurlarımızın BBC Türkçe sayfalarına erişimde güçlüklerle karşılaştığı yolunda duyumlar almaktayız.

'a ulaşmakta zorluk yaşamanız durumunda BBC'nin anlaşmasının olduğu Psiphon'u kullanabilirsiniz.

Psiphon'u kullanan herkes, tüm sosyal medya sitelerine erişebilir. Yazılım hem ücretsizdir; hem de kullanıcıya birçok yarar sağlar.

Açık kaynak anlayışına dayandığından yazılım kodu internette yayınlanmıştır, bu da güvenlik uzmanlarının, yazılımın herhangi bir zarar içermediğinden ya da kullanıcıyı riske atmadığından emin olmasına imkân verir.

Psiphon'u nasıl edinebilirim?

Yazılımı edinmek çok kolay - indirmek için önce download@psiphon3.com <mailto:download@psiphon3.com> adresine boş bir e-posta atın.

Gelecek e-postalardan biri gerekli talimatları ve indirme linkini, diğeri de yazılımı eklenti halinde içerir.

Bu link, BBC'ye özel hazırlanmıştır, yani kullanıcılar çalıştırır çalıştırmaz BBC Türkçe'yi görecekler.

Örneğin get@psiphon3.com adresi ise, doğrudan Twitter ana sayfasına yönlendiriliyor.

Psiphon'un internet sitesine ulaşmak için ise https://psiphon.ca adresini kullanabilir ve sorun yaşarsanız Psiphon ile temasa geçebilirsiniz. (Twitter'da @PsiphonInc adresi kullanılıyor.)

Bir diğer yöntem de, mobil versiyonu Google Play Store'dan doğrudan indirmek...

Hem boyutu küçük, hem de kullanması kolay - masaüstündeki simge, basar basmaz çalışır ve gerekli güncellemeleri otomatik yapar.

Psiphon'u kullanmak için uygulamayı başlatmanız yeterli. Android kullanıyorsanız, Psiphon uygulamasını güvenilir bulduğunuzu onaylayıp ondan sonra Başlat'a basmanız gerekecek.

Windows’da ise .exe dosyasını başlattığınızda bağlanmaya başlayacaktır. Birkaç saniye içinde standart tarayıcınız açılır.