BIST 9.777
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.437,21
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen sohbetinde rahatsızlandı

Fethullah Gülen, Herkul.org'ta yayınlanan sohbetinde rahatsız olduğunu buna rağmen sohbete katıldığını söyledi.

Abone ol

Fethullah Gülen rahatsızlandı mı? ABD'de yaşayan Fethullah Gülen, son sohbetinde hastalığından bahsetti, "ölürsem böyle bir şey yaparken öleyim düşüncesiyle" sohbete katıldığını söyledi.

Fethullah Gülen'in son sohbeti Herkul.org'ta yayınlandı. "Musibetlerin perde arkası ve son nefese kadar hizmet" başlığıyla yayınlanan sohbetinde Gülen, musibetler karşısında cemaatten bir kez daha sabır istedi.

"SABIR KURTULUŞUN ANAHTARIDIR"

Musibet karşısında, "sevap belki de bu kanallardan geliyor" diyerek konuya böyle yaklaşılması gerektiğini anlatan Gülen, inananlar için sabrın kurtuluşun anahtarı olduğunu anlattı. 

"BÖYLE BİR ŞEY YAPARKEN ÖLEYİM" 

Hasta olmasına ve büyük acı çekmesine rağmen sohbete katıldığını söyleyen Gülen, şöyle konuştu:

"Bütün bu mülahazalarla, ben bu denen şeylerde bir şey olduğu kanaatini taşımayabilirim. Arkadaşları tasdî’ ettiğimi (başlarını ağrıttığımı) düşünebilirim. Fakat onlar bir şey olduğuna inanıyorlarsa, onların hatırına, en azından onların sevap saydıkları bu şey “olsun” dedim. Rabbime hesap verme endişesiyle, bugün de hasta masta -öğleden evvel, öğleden sonra ne çektiğimi Rabbim biliyor- o büyük insan gibi “Öleceksek, böyle bir şey yaparken ölelim.” mülahazasıyla geldim, o mülahaza ile başınızı ağrıttım.