BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ta kadına şiddet paneli

Kars'ta "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Yerel Medya Çalışanlarının Rolü ve Haber Yazma Atölyesi" konulu panel verildi.

Abone ol

Panelde kadına yönelik aile içi şiddet örneklerle anlatıldı. Slayt gösterisi eşliğinde devam eden panelde zaman zaman gazeteciler de söz aldı.

Panele katılan Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Naci Yıldırım, Türkiye'de yaşanan kadına yönelik şiddete toplumsal sorun olarak baktıklarını söyledi.

Yıldırım, "Ülkemizde yaşanan kadına yönelik şiddet problemimiz var. Buna biz bir toplumsal sorun olarak bakıyoruz. Buna bir çözüm bulma, tarafları bu konuya dahil etme amacımız var. O nedenle biz Genel Müdürlük olarak çok çeşitli Türkiye'de kurumlarla kişilerle, gruplarla işbirlikleri yapıyoruz. Ve onları bu çalışmalara dahil ediyoruz. Bu çerçevede medya da bunlardan birisi. Medyanın da bu mücadelede önemli bir katkısının olacağını düşünüyoruz. Çünkü medya sonuçta her gün her eve girebilen, toplumu etkileyebilen, toplumu şekillendirebilen bir güce sahip. O nedenle medyanın kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda göstereceği gayret bizim başarıya ulaşmamızda önemli bir kaktı sağlayacaktır" dedi.

"BASINDA BAYANLAR HER ZAMAN GÜZELLİĞİYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Panele katılan Muğla Üniversitesi öğretim görevlilerinden Doç. Dr. Abdülrezzak Altun kadın-erkek eşitliğinin sadece söylemlerde kalmaması gerektiğini ifade etti.
Türkiye'de yapılan araştırmalara göre kadınların erkeklerden daha çok intihar ettiğini belirten Doç. Dr. Abdülrezzak Altun, "Kadınlar intihar girişiminde çoğu kez başarısız oluyor. Ekonomik özgürlüğü bulunmayan bayanlar eşlerinden baskı gördüklerinde intihar girişiminde bulunurken, erkekler ise evlerini geçindiremedikleri zaman gurur meselesinden dolayı intihar ediyor. Basında bayanlar her zaman güzelliğiyle ön plana çıkıyor. Güzel bir iş başaran kadın işiyle değil şıklığıyla ve güzelliğiyle medyaya
yansıyor. Medyanın bu konularda kadınların haklarını koruması çok önemli bir etkendir"
diye konuştu.

Başbakanlık Statüsü Genel Müdürlüğü Uzmanları Mehmet Erdoğan ile Mine Toker ise konferansın içeriği ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdiler. Daha sonra yemeğe geçildi.