BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.410,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ahmet Davutoğlu o sözün arkasında

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 22 bakanın katıldığı toplantıdan sızan "Küdüs'te namaz" sözüne sahip çıktı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tartışmalara neden olan “Kudüs’te namaz kılacağız" sözlerine sahip çıktı. Davutoğlu, "Evet bir gün Doğu Kudüs’te namaz kılacağız. Doğu Kudüs Filistin’e aittir" dedi.

Londra’da düşünce grubu Chatham House’da bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili sorulan soruya “Ben bu sözü 22 bakanın katıldığı basına kapalı bir toplantıda sarfettim ve diplomasi kuralları gereği de şimdiye dek bu konuda bir şey söylemedim” cevabını verdi.

Davutoğlu, "Ama şimdi söylüyorum. Evet bir gün Doğu Kudüs’te namaz kılacağız. Doğu Kudüs Filistin’e aittir. Birleşmş Milletler hukukuna göre orası Filistin toprağıdır ve barış süreci çerçevesinde yapılan görüşmelerde de burasının Filistin’e teslim edilmesi şartı vardır. Doğu Kudüs Filistin’e verilecektir ve biz de hep beraber burada namaz kılacağız. Bu bir fantezi değil vizyondur” diye konuştu.

Londra’da İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşmesinin ardından gazteecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye’nin filo baskını nedeniyle İsrail ile ilişkileri kesmeye hazır olup olmadığı yönündeki bir soruya da, “İsrail’in özür dilemesini ya da uluslararası bir soruşturma açılmasının kabul etmesini bekliyoruz. Sanırım bu adil bir istek” ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Eğer bu iki yolu izlemezlerse, o zaman tabii ki Türkiye'nin de sivillerin haklarını korumak için her türlü önlemi almaya hakkı olur" dedi.