BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  MEDYA

İbrahim Karagül'den her satırı bomba Demirtaş yazısı

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Diyarbakır halkını Sur'a yürümeye çağıran Demirtaş'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

İbrahim Karagül, "Demirtaş hepimiz için ortak tehdittir!" başlıklı yazısında HDP liderini yerden yere vurdu.

Yeni Şafak'ın tepe ismi bugüne kadarki belki de en sert Demirtaş eleşirilerinden birine imza atttı.

"O bir ölü sevici. Kandan, çatışmadan, savaştan, ölümden beslenen bir adam. Uğursuz bir adam.." diyerek yazısına başlayan Karagül, devamında "Sanki bir intihar bombacısı. Ne zaman, nerede patlayacağı belli olmayan bir serseri mayın sanki." ifadelerini kullandı.

İÇ SAVAŞ İSTİYOR

Söz ve eylemleriyle ülkenin tamamına kurşun sıkmakla suçladığı Demirtaş'ın ülkenin huzuruna karşı oluşturulan cephenin sözcüsü olduğunu savunan Karagül, HDP liderini iç savaşı çıkarmak için her türlü kirli yöntemi kullanmakla suçladı.

"Kim bilir, belki onlara hedef gösteriyor, talimat veriyor ya da terör örgütünün talimatlarını belli yerlere ulaştırıyor." iddiasını dile getiren yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

DEMİRTAŞ'IN RUSYA ZİYARETİNE TEPKİ

"Bıraktık Rusya'dan silah isteyip Türkiye'ye saldırı hazırlıklarını, bıraktık Rusya'nın Türkiye'yi işgal etmesine yönelik girişimleri, kendileri bu ülkeye karşı açık savaş yürütüyor.

Sözleriyle anılıyor ama aslında onun da elinde Kaleşnikoflar var, bombalar var, mayınlar var, zihninde bütün kirli düşünceler var. Elinden gelse Türkiye'de toplu katliam yapacak bir zihniyet var.

"HİÇBİR ÜLKE BU KADAR SABIRLI OLAMAZ

Sert eleştiriler bununla sınırlı değildi elbette. "Hiçbir ülke bu kadar sabırlı olamaz. Hiçbir ülke, bu kadar gözü dönmüş bir siyasi kişiliği kaldıramaz" diyen Karagül, hedefindeki ismin tehditlerinin çok uluslu projenin parçası olduğu görüşünde.

BU DELİNİN SÖZLERİNE UYMADI

Demirtaş'ın yürüyüş çağrısına katılımın az olmasına değinen yazar, "HDP'lilerden ve PKK'lılardan başka kimse harekete geçmedi, sokağa inmedi. Bu delinin sözlerine uymadı." ifadelerine yer verdi.

"Böyle bir adamı, “barış adamı” olarak Türkiye'ye yutturmaya çalışanlar utanıyorlar mı acaba bugün" diye soran Karagül, yazısını böyle tamamlıyor:

ÇAĞRI YAPIP DA ARKASINDAN ÖLÜM GELMEYEN ÖRNEK YOK

"Yine de endişeliyim. O konuşup ya da çağrı yapıp da arkasından ölüm gelmeyen hiçbir örnek yoktur. Bir yerlerden başka bir sinyal almış olabilir. Çünkü onun her sözünün arkasından bir terör planı, bir provokasyon planı, bir servis proje ortaya çıkmıştır.

"YENİ ŞAFAK'A SALDIRININ ARKASINDA DA O VAR"

7 Haziran seçimleri öncesi Yeni Şafak'ı miting meydanlarında hedef göstermişti. Ben de o zaman “Ne o Demirtaş, gazete binalarımızı mı kurşunlatmak istiyorsun, bizi terör örgütüne hedef mi gösteriyorsun” demiştim ve hedef olduk.

Gazete binamıza saldırı yapıldı. Olayla ilgili gözaltına alınanlar Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın adamları çıktı. Kobani bağlantılı çıktı. Biliyorum, bu yazıdan sonra bizi yine hedef gösterecek örgüt arkadaşlarına. Belki saldırı emri bile verebilir.

Böyle bir kişilikten, “siyasi kimlik”ten söz ediyorum. Bu yüzden onun bir siyasi kişilik olmadığını, elinde silahlar ve bombalarla Türkiye'ye karşı açık savaş yürüten biri olduğunu söylüyorum.

"HEPİMİZ İÇİN BİR TEHDİT!"

Kürtlerin hakkını savunuyor görüntüsü altında Kürtlere en çok zarar veren kişidir Demirtaş. Sadece ölüme, teröre, kan akıtmaya ayarlı bir kişiliktir. Barış, kardeşlik, demokrasi, özgürlük gibi değerleri onun kadar aşındıran, sulandıran bir kişi olmamıştır.

Ölümden güç devşirenden barış, özgürlük çıkmaz. Her sözü ölüm olan birinden hayır gelmez.

Elinde silah, Türk-Kürt ayrımı yapmadan herkese kurşun yağdıran bu adam hepimiz için bir tehdittir!"