BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.438,07
HABER /  GÜNCEL

Dikili'de mülteci kampı kavgası!

İzmir'in Dikili ilçesinde mülteci kampı yapılacağı söylentileriyle başlayan tartışmada İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dikili Belediye Başkanı Tosun'a twitter üzerinden yanıt verdi.

Abone ol

Son zamanlarda mültecilerin Midilli Adası'na geçiş noktası olarak kullandığı İzmir'in Dikili ilçesinde, iade edilen mülteciler için kamp yapılacağı dedikodusu yayıldı.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun dün bu konuda yaptığı açıklamada, buna izin verilmesinin Dikili'ye büyük kötülük olacağını savundu. Vali Mustafa Toprak da dün yaptığı açıklamada kesinlikle böyle bir proje olmadığını açıkladı.

Buna rağmen eleştirilerin sürmesi üzerine Vali Toprak bugün Twitter hesabından iki sert tweet attı.

VALİ'DEN "VİCDAN" ELEŞTİRİSİ

Vali Toprak "Birileri Dikili'ye mülteci kampı yapılacağına dair gerçekdışı yalan haber yapıyor, birileri de bu uydurma haber doğruymuş gibi beyanat veriyor. Dikili'ye kamp yapılacağı yalan haberi karşısında gerçekmiş gibi beyanat verenlerin açıklaması da drama olan vicdan bakışlarını anlatıyor" dedi.

"VALİ SİYASET YAPMA ÖZENTİSİ İÇİNDE"

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da yazılı açılmayla Vali Toprak'ın twittlerine yanıt verdi.

Tosun, “Mülteci Sorununa İlişkin Vicdani Duygularımızı, Hassasiyetimizi ve Duruşumuzu Kimse Sorgulayamaz. İlçemizde mülteci geri kabul merkezi yapılacağı iddialarına ilişkin basın mensuplarının yapmış olduğu haberler sonrasında İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın kendine ait sosyal paylaşım sitesinden yapmış olduğu açıklama siyaset yapma özentisinin, kişi ve kurumları hedef göstermenin üzücü bir örneğidir. Ayrıca İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın Dikili ilçesinde gerçekleştirildiği mülteci sorununa ilişkin toplantıya davet edilmediğimi de hatırlatıp, bu konu da Sayın Valimizden Dikili'nin seçilmiş belediye başkanını da bu toplantıya davet etmesini beklediğimizi de hatırlatmak isterim. Sayın Valimiz de iyi bilir ki, AKP iktidarında döneminde olmayacak denilen birçok şey olmuştur" dedi.